Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.4 release candidate is uit: officiële release komt eraan!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16.4


Lees verder na de advertentie

Er komt op heel korte termijn een nieuwe update aan voor je iPhone. Apple heeft inmiddels de iOS 16.4 release candidate uitgebracht. Dat is de allerlaatste bèta (testversie) voor het verschijnen van de officiële release. Voor een tussentijdse update heeft iOS 16.4 behoorlijk wat te bieden. Wat mag je verwachten?

iOS 16.4 release candidate: wat is er nieuw?

Gisteren is de iOS 16.4 release candidate (RC) verschenen voor de iPhone, voor de iPad verscheen tegelijk de RC voor iPadOS 16.4, met grotendeels dezelfde nieuwe functies. Naast de ontwikkelaars-RC is ook de publieke RC uit, dus iedereen die deze versie van iOS 16 wil testen, is welkom.

Uit eerdere bèta’s bleek dat iOS 16.4 extra emoji’s, pushmeldingen van websites en nog veel meer nieuwe functies bevat – lees er alles over in ons artikel iOS 16.4 nieuwe functies: dit mag je verwachten. In de vierde bèta van iOS 16.4 vorige week werden nog maar weinig vernieuwingen aangetroffen. Nu is er op de valreep toch nog het een en ander toegevoegd aan iOS 16.4:

 • Duplicaten in de Gedeelde iCloud fotobibliotheek verwijderen. Nieuw in iOS 16 was de Gedeelde fotobibliotheek, een gemakkelijke manier om foto’s te delen met familie of vrienden. Ook nieuw was de optie om dubbele foto’s te verwijderen. Maar eenvoudig dubbele foto’s verwijderen uit de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek, kon nog niet – vanaf iOS en iPadOS 16.4 wél.
 • Stemisolatie in telefoongesprekken. Ben je aan het bellen met herrie op de achtergrond? Dan filter je het omgevingsgeluid weg via de Modus-knop in het bedieningspaneel. Dit werkte tot nu toe in onder meer FaceTime, maar vanaf iOS 16.4 eindelijk ook in ‘gewone’ telefoongesprekken.

Release notes


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple heeft inmiddels ook release notes uitgebracht met daarin in overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. En die zullen niet veel afwijken van die van de officiële versie. De volledige release notes van Apple voor de update staan hieronder:

Deze update bevat de volgende verbeteringen en probleemoplossingen:

 • 21 nieuwe emoji waaronder dieren, handgebaren en objecten zijn nu beschikbaar in het emoji-toetsenbord
 • Meldingen voor webapps toegevoegd aan het startscherm
 • Stemisolatie voor mobiele gesprekken geeft voorrang aan je stem en blokkeert omgevingsgeluid om je heen
 • Album Duplicaten in Foto’s breidt ondersteuning voor het detecteren van dubbele foto’s en video’s in een gedeelde iCloud-fotobibliotheek uit.
 • VoiceOver-ondersteuning voor kaarten in de Weer-app
 • Toegankelijkheidsinstelling om video automatisch te dimmen wanneer lichtflitsen of stroboscopische effecten worden gedetecteerd
 • Lost een probleem op waarbij Vragen om te kopen-verzoeken van kinderen mogelijk niet verschijnen op het apparaat van de ouder
 • Oplossing voor problemen waarbij Matter-compatibele thermostaten niet meer reageerden wanneer ze aan Apple Home werden gekoppeld.
 • Crash Detectie optimalisaties op iPhone 14 en iPhone 14 Pro modellen

Wanneer verschijnt iOS 16.4?

De officieële iOS 16.4 release kan nooit meer lang op zich laten wachten. Kijk er niet van op als de update volgende week al voor je klaarstaat. Apple heeft voor volgende week dinsdag (28 maart) ook de nieuwe app Apple Music Classical aangekondigd, en het zou ons niets verbazen als het allemaal op dezelfde dag gaat gebeuren. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom Apple? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!