Terug naar Wanneer komt iOS 16.4 voor de iPhone uit?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer komt iOS 16.4 voor de iPhone uit?

Door Koen van Ekeren15 maart 2023 10:152 min. leestijd0

De volgende tussentijdse iOS 16-update voor de iPhone heet iOS 16.4. Die brengt wat vernieuwingen naar de iPhone, waaronder pushmeldingen in Safari en nieuwe emoji’s. Maar wanneer kunnen we de iOS 16.4 release verwachten?

wanneer iOS 16.4 release

Wanneer is de iOS 16.4 release?

Apple liet al iets los over de datum van de iOS 16.4 release: de update zou ‘in de lente’ worden uitgebracht. De lente begint op maandag 20 maart en de kans is groot dat we de update al vroeg in het seizoen zien verschijnen. Waarschijnlijk eind deze maand.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple test momenteel met iOS 16.4 en inmiddels zijn er drie bèta’s (testversies) verschenen. Hierbij volgt Apple een wekelijkse cyclus. Het aantal bèta’s dat Apple nodig heeft voor een tussentijdse varieert, maar vaak zijn het er vier of vijf. Vervolgens sluit Apple de testfase af met een release candidate: een bèta-versie die bijna definitief is goedgekeurd.

Met dit in het achterhoofd, laat een release waarschijnlijk nog zeker anderhalve week op zich wachten. Dit zijn de meest waarschijnlijke datums voor de iOS 16.4 release:

  • Dinsdag 28 maart
  • Dinsdag 4 april
  • Dinsdag 11 april

Vaak komen de software-updates op dinsdag uit, maar het kan in die week ook op de maandag of woensdag zijn.

Nieuwe iOS 16.4 functies

nieuwe emoji

Wat er nieuw is in de update, lees je in een artikel met alle iOS 16.4 functies. Nieuw zijn bijvoorbeeld de 21 nieuwe emoji’s die naar je iPhone komen. Ook wordt het mogelijk om pushnotificaties van website te ontvangen. Handig als de website geen app heeft, maar je wel een melding wil ontvangen als er nieuws is.

Verder krijgt HomeKit een nieuwe architectuur, zodat je slimme apparaten sneller en betrouwbaarder moeten werken. In de Boeken-app keert de animatie voor het omslaan van een bladzijde terug. En heb je een iPhone 14 Pro (Max) met Always-on, dan zie je in ‘Instellingen>Batterij’ hoeveel accu deze functie slurpt.

Meer weten over iOS 16?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar