Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Dubbele foto’s verwijderen van je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Dubbele foto's verwijderen iPhone


Lees verder na de advertentie

Staat je fotobibliotheek in Foto’s vol met meerdere exemplaren van dezelfde foto of video? Sinds de komst van iOS 16 kun je snel dubbele foto’s verwijderen van je iPhone. Handmatig opruimen hoeft dus niet!

Dubbele foto's verwijderen iPhone

Dubbele foto’s verwijderen

De fotobibliotheek van je iPhone wil je uiteraard zo netjes mogelijk houden. Maar soms sla je dezelfde afbeelding per ongeluk vaker op, of vergeet je dat je dit al eens eerder gedaan hebt. Helaas maken zulke dubbelgangers je galerij een stuk onoverzichtelijker en nemen ze zelfs onnodige ruimte in beslag.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Gelukkig hoef je sinds iOS 16 niet je complete fotobibliotheek door te spitten om dubbele afbeeldingen te vinden en te verwijderen. Met een paar tikken vind je een trucje dat dit veel gemakkelijker maakt. Doorloop de volgende stappen om dubbele foto’s op je iPhone te verwijderen:

  • Open ‘Foto’s’ op je iPhone.
  • Tik op ‘Albums’.
  • Scrol naar beneden en tik bij het kopje ‘Andere’ op ‘Dubbele onderdelen’. Alle afbeeldingen die dubbel in de galerij zitten, staan nu naast elkaar.
  • Is er een dubbele afbeelding waarvan je nog maar één exemplaar wilt hebben? Tik ernaast dan op ‘Combineer’.
  • Tik op ‘Voeg [aantal] onderdelen samen’. Het aantal hangt af van hoe vaak de foto dubbel in je galerij staat.

De dubbele foto’s of video’s worden nu met elkaar samengevoegd. Oftewel: er blijft nog één exemplaar over in de fotobibliotheek.

Zie je het album ‘Dubbele onderdelen’ er nog niet bij staan? Mogelijk heb je geen duplicaten. Het kan ook zijn dat je iPhone na de update nog bezig is met het indexeren van de foto’s. Meer daarover lees je in het artikel Apple legt uit waarom jij het album met dubbele foto’s op je iPhone niet ziet.

Meer over iOS 16

Het verwijderen van dubbele foto’s en video’s is niet de enige nieuwe functie voor je iPhone. In de volgende iOS 16-artikelen vind je nog veel meer tips:

Wil je op de hoogte worden gebracht van de nieuwste iPhone-tips? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!