Terug naar Apple Music Classical: nieuwe app voor klassieke muziek aangekondigd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Music Classical: nieuwe app voor klassieke muziek aangekondigd

Door Annemiek Lourensen9 maart 2023 16:343 min. leestijd1

Goed nieuws voor alle liefhebbers van klassieke muziek: zojuist is Apple Music Classical aangekondigd! Deze app maakt het veel gemakkelijker om te zoeken naar verschillende uitvoeringen van een muziekstuk. Dit moet je weten!

Apple music classical

Apple Music Classical

Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk zover: Apple Music Classical is aangekondigd! Dit is een nieuwe losse app, speciaal voor het luisteren naar klassieke muziek. Na maanden wachten onthulde Apple het nieuws zojuist in een persbericht.

Bescherm jouw Apple-product, nu 20% korting op alle Decoded accessoires

Bescherm jouw Apple-product, nu 20% korting op alle Decoded accessoires

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Misschien denk je nu: klassieke muziek zit toch altijd al in Apple Music? Klopt, maar toegankelijk is het hier nooit geweest. Het is namelijk lastig om te zoeken naar muziekstukken van bepaalde componisten of repertoires, aangezien de meeste klassieke stukken allerlei verschillende uitvoeringen hebben.

Daarom heeft Apple Music Classical een aparte zoekfunctie die het zoeken naar muziekstukken gemakkelijker maakt. Zo kun je zoeken op componist, werk, dirigent en zelfs catalogusnummer. In totaal heb je toegang tot wel meer dan 5 miljoen nummers en werken, van oud tot nieuw. En als bonus zijn er duizenden exclusieve albums om van te genieten.

Maar er is meer. Zo heeft de app ook ondersteuning voor ruimtelijke audio. En door de duizenden redactionele opmerkingen – zoals biografieën van componisten en omschrijvingen van bekende muziekstukken – leer je ook nog eens wat over de achtergrond van je lievelingsmuziek.

Geen extra kosten

Apple Music classical in de app store

Apple Music Classical biedt geen nieuwe muziek aan, maar maakt gebruik van het aanbod van Apple Music. Om die reden zijn er dan ook geen extra kosten mee gemoeid. De app biedt alleen wat nieuwe functies en maakt vooral het zoeken naar klassieke muziek gebruiksvriendelijker en doeltreffender. Voor Apple Music Classical heb je dus een Apple Music-abonnement nodig. En die heb je vanaf € 10,99 per maand.

Overigens heb je alsnog wat geduld nodig: de app is pas later deze maand beschikbaar, vanaf 28 maart. Hij is dan verkrijgbaar op alle iPhones met iOS 15.4 of nieuwer. Al kun je hem nu meteen kosteloos pre-orderen, dus ga vooral even langs de App Store. Op de dag van release verschijnt hij dan vanzelf in je Appbibliotheek.

Wil je in de tussentijd nog een Apple Music-abonnement afsluiten? Dat kan snel en gemakkelijk via de onderstaande button.

Abonneer je op Apple Music

Primephonic

De nieuwe app is een combinatie van Apple Music en de oude app Primephonic, een streamingdienst voor klassieke muziek met een handige zoekfunctie. In augustus 2021 werd al bekend dat Apple deze Nederlands-Amerikaanse app had overgenomen. Toen kregen alle gebruikers hiervan zes maanden gratis Apple Music, een periode die inmiddels is afgelopen.

Vlak na de overname van Primephonic kondigde Apple al aan een aparte muziekdienst/app te maken, met de belofte om die in 2022 te lanceren. Maar dat jaar ging voorbij, zonder release. Door wat verwijzingen naar ‘Apple Music Classical’ in de code van Apple Music wisten we al dat Apple’s plannen nog op tafel lagen, dus het leek er toch op dat de dienst zou komen. En nu is het zover.

Alles over Apple (Music)

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Apple Music Classical en Apple Music? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan De Maertelaere
Lezer
Jan De Maertelaere

Hoera ! Eindelijk ! Hier kijk ik al lang naar uit. Benieuwd.