Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.2 komt eraan – 5x dit is er nieuw voor je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16.2


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de release candidate van iOS 16.2 uitgebracht, dit is de allerlaatste bèta van deze versie. Dat betekent dat de officiële update binnen nu en een week zal verschijnen. En voor een tussentijdse update heeft iOS 16.2 heel wat nieuwe functies. Wat mag je allemaal verwachten?

Update 13 december: inmiddels kun je de iOS 16.2-update met alle nieuwe functies die we hieronder beschrijven downloaden!

iOS 16.2 nieuwe functies

In september kwam de grote iPhone-update van dit jaar uit, iOS 16. Die bracht allerlei grote nieuwe functies naar je iPhone. iOS 16.2 doet daar nog een schepje bovenop. Maak alvast kennis met de opvallendste vernieuwingen in iOS 16.2!

1) Freeform: een compleet nieuwe app!


kooptip

Freeform iPhone

Freeform is een compleet nieuwe app die ook naar je iPad en Mac komt. Je moet dit zien als een digitaal whiteboard waar je helemaal zelf invulling aan geeft. Handig voor een brainstorm, een moodboard of het uittekenen van een project. Met anderen samenwerken aan een project is heel eenvoudig.

2) Apple Music Sing

Apple Music sing

Eerder deze week kondigde Apple zijn eigen karaoke-dienst aan: Apple Music Sing. Volgende week kun je meebrullen met ‘tientallen miljoenen’ nummers uit de Apple Music-catalogus. Je moet wel een abonnement hebben op Apple Music. Zo komen we de kerst wel door dit jaar!

3) Nieuwe widgets voor het vergrendelscherm

Het iOS 16 vergrendelscherm krijgt er met de komst van 16.2 weer twee handige nieuwe widgets bij: de slaap-widget toont je meest recente slaapgegevens. En de medicijnen-widget toont reminders en geeft je snel toegang tot je medicijnen-schema.

4) Verbeteringen voor always-on

Heb je een iPhone 14 Pro (Max) met een always-on scherm? Dan kun je er in het vervolg voor kiezen om de achtergrond niet meer te laten tonen. Ook de meldingen kun je verbergen op het moment dat always-on actief is. Toch een stukje fijner dan het always-on display meteen helemaal uitzetten.

5) En nog veel meer!

Daarnaast brengt iOS 16.2 nog een hoop kleine vernieuwingen naar je iPhone.

  • Bij AirDrop komt een nieuwe optie: naast ‘aan’, ‘uit’ en ‘alleen contacten’, kun je AirDrop straks ook AirDrop aanzetten voor iedereen gedurende 10 minuten.
  • Game Center krijgt ondersteuning voor SharePlay – dat betekent dat je in multiplayer-games meteen kunt overleggen via FaceTime.
  • In de app Weer krijg je nieuwsberichten over de huidige locatie. Het werkt nog niet direct voor álle locaties.

We verwachten dat de update ergens volgende week beschikbaar zal zijn. Tegelijk verwachten we ook updates voor onder meer iPadOS en macOS Ventura. Wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal komen gaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!