Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone-virus krijgt in iOS 16.2 geen kans meer door deze nieuwe functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone-virus


Lees verder na de advertentie

iOS 16.2 heeft een nieuwe functie die een iPhone-virus razendsnel tegen kan houden, zonder dat je moet updaten naar een nieuwe versie van iOS. Hoe dat werkt, lees je hier.

iPhone-virus

Hoewel de iPhone van top tot teen is dichtgetimmerd om hem zo veilig mogelijk te maken – bijvoorbeeld door geen apps van buiten de App Store toe te staan – verschijnt er toch af en toe weer een nieuw iPhone-virus. Dit komt omdat er altijd wel ergens een klein lek zit wat door kwaadwillenden misbruikt wordt, hoezeer Apple ook zijn best doet om dit te voorkomen.

kooptip

Het dichten van zo’n lek is vaak snel gedaan. Maar doordat de oplossing vaak pas in een volgende iOS-update wordt verspreid, krijgt een iPhone-virus toch nog even de tijd om rond te zingen. Bovendien kiezen veel mensen ervoor om hun iPhone niet te updaten. Hierdoor blijven hun telefoons nog langer onbeschermd.

iOS 16.2: Rapid Security Response


kooptip

In iOS 16.2 gaat Apple dit probleem aanpakken met een nieuw soort update: een Rapid Security Response. Hiermee kan een nieuw lek snel worden gedicht, zonder dat je iPhone helemaal bijgewerkt moet worden naar een nieuwe versie van iOS. Je kunt zo’n Rapid Security Response ook automatisch laten installeren via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update>Automatische updates’, en hier de schakelaar bij ‘Beveiligingsmaatregelen en systeembestanden’ aan te zetten. Zo is je iPhone altijd veilig!

iOS 16.2 rapid security response

Met behulp van Rapid Security Responses is het straks dus een stuk minder gedoe om je iPhone veilig te houden. Wel hebben we nog even geduld nodig. Apple heeft gisteren voor het eerst de nieuwe functie getest in iOS 16.2 bèta 3, en we verwachten de uiteindelijke release van iOS 16.2 pas midden december.

Blijf op de hoogte

Wil je direct op de hoogte zijn als je iOS 16.2 kunt installeren? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors