Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple bereidt iOS 16.1.1 voor met fix voor wifi-problemen en meer’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 16.1.1


Lees verder na de advertentie

Apple is intern iOS 16.1.1 aan het testen, met een fix voor de wifi-problemen van iOS 16 en meer. Dit kun je verwachten.

iOS 16 problemen

De release van iOS 16 is niet bepaald de meest soepele uit de geschiedenis van Apple. Zo treden er onder andere problemen op met touchscreens die niet meer werken, Apple TV’s die niet meer kunnen communiceren met AirPlay, en wifi-verbindingen die telkens wegvallen.

Om in ieder geval een deel van die iOS 16 problemen aan te pakken, bereidt Apple nu iOS 16.1.1 voor. Dit blijkt uit data van Apple’s ontwikkelaarswebsite, zo werd ontdekt door 9to5Mac.

iOS 16.1.1: dit fixt het

De verwachting is dat iOS 16.1.1 in ieder geval twee grote bugs aanpakt. De eerste daarvan is een bug waardoor wifi niet meer werkt op de iPhone. De verbinding wordt door de fout constant verbroken, zonder dat de gebruiker aan de wifi-instellingen zit.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone wifi werkt niet

De tweede bug die Apple aan lijkt te pakken heeft te maken met een foutje in SKAdNetwork. Dit is een onderdeel van iOS dat ontwikkelaars helpt in te zien hoe hun advertenties in de App Store het doen – niet heel interessant voor de eindgebruiker dus.

Satellietcommunicatie?

Er is ook nog een kleine kans dat iOS 16.1.1 ondersteuning toevoegt voor satellietcommunicatie op de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max). Deze functie werd wel met de iPhone-modellen aangekondigd, maar is tot nu toe niet beschikbaar. Er is echter ook een (grote) kans dat we deze functie pas in iOS 16.2 krijgen. Die update verwachten we in december.

Wil je op de hoogte blijven op de release van iOS 16.1.1, en direct weten of de update een bug oplost waar jij last van hebt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac