Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 16: wifi werkt niet op de iPhone (maar is er een oplossing?)

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iPhone wifi werkt niet


Lees verder na de advertentie

Update je de software van je iPhone, dan staan er doorgaans allerlei nieuwe functies op je te wachten. En helaas soms ook een aantal bugs. Ook in iOS 16.1, want sommige gebruikers merken na het updaten naar deze versie dat er een probleem is met de iPhone: wifi werkt niet!

iPhone: wifi werkt niet?

Merk je sinds het updaten naar iOS 16.1 dat de wifi op je iPhone niet (altijd) werkt, dan ben je echt niet de enige. Op social media gaan namelijk allerlei verhalen rond van mensen die hetzelfde probleem hebben. Hieronder een greep uit de reacties:


Tweets als deze melden dat iPhones na de update op willekeurige momenten van de dag de verbinding met de wifi verbreken. Een veelvoorkomend probleem dus, maar toch lijkt er weinig verband tussen de verhalen te zitten. Zo beweert een deel dat de verbinding verbreekt wanneer de iPhone lang niet aangeraakt wordt, bijvoorbeeld ’s nachts tijdens het slapen. Anderen zeggen juist dat het zelfs gebeurt terwijl er helemaal niets is veranderd aan het gebruik.

Oplossing

Heb jij ook last van dit probleem, dan ben je vast op zoek naar een oplossing. Kleine teleurstelling: vooralsnog is die er niet. Sommige gebruikers hebben geprobeerd om de netwerkinstellingen op hun iPhone te resetten, maar dit lijkt nutteloos.

Een effectieve oplossing moet dus écht vanuit Apple zelf komen. Waarschijnlijk door middel van een tussentijdse update, zoals iOS 16.2. Die wordt nu al volop getest, en verwachten we deze maand te zien. Een andere optie die het probleem kan verhelpen is een kleine update voor iOS 16.1. Die zou dan nog eerder moeten verschijnen. Dus voor beide mogelijke oplossingen geldt: nog heel even volhouden.

Meer over iOS 16.1

iOS 16.1 is twee weken oud, en inmiddels hebben we alle nieuwe functies volop kunnen testen. Met als hoogtepunt: de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek. Hier kun je met maximaal vijf anderen aan deelnemen, zodat je zelf foto’s kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Meer over de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek ontdek je hieronder, evenals andere problemen en nieuwe functies in iOS 16.1:.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de laatste Apple-updates? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!