Terug naar iOS 16: wifi werkt niet op de iPhone (maar is er een oplossing?)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16: wifi werkt niet op de iPhone (maar is er een oplossing?)

Door Annemiek Lourensen7 november 2022 15:063 min. leestijd2

Update je de software van je iPhone, dan staan er doorgaans allerlei nieuwe functies op je te wachten. En helaas soms ook een aantal bugs. Ook in iOS 16.1, want sommige gebruikers merken na het updaten naar deze versie dat er een probleem is met de iPhone: wifi werkt niet!

iPhone wifi werkt niet

iPhone: wifi werkt niet?

Merk je sinds het updaten naar iOS 16.1 dat de wifi op je iPhone niet (altijd) werkt, dan ben je echt niet de enige. Op social media gaan namelijk allerlei verhalen rond van mensen die hetzelfde probleem hebben. Hieronder een greep uit de reacties:

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music


Tweets als deze melden dat iPhones na de update op willekeurige momenten van de dag de verbinding met de wifi verbreken. Een veelvoorkomend probleem dus, maar toch lijkt er weinig verband tussen de verhalen te zitten. Zo beweert een deel dat de verbinding verbreekt wanneer de iPhone lang niet aangeraakt wordt, bijvoorbeeld ’s nachts tijdens het slapen. Anderen zeggen juist dat het zelfs gebeurt terwijl er helemaal niets is veranderd aan het gebruik.

Oplossing

Heb jij ook last van dit probleem, dan ben je vast op zoek naar een oplossing. Kleine teleurstelling: vooralsnog is die er niet. Sommige gebruikers hebben geprobeerd om de netwerkinstellingen op hun iPhone te resetten, maar dit lijkt nutteloos.

Een effectieve oplossing moet dus écht vanuit Apple zelf komen. Waarschijnlijk door middel van een tussentijdse update, zoals iOS 16.2. Die wordt nu al volop getest, en verwachten we deze maand te zien. Een andere optie die het probleem kan verhelpen is een kleine update voor iOS 16.1. Die zou dan nog eerder moeten verschijnen. Dus voor beide mogelijke oplossingen geldt: nog heel even volhouden.

Meer over iOS 16.1

iOS 16.1 is twee weken oud, en inmiddels hebben we alle nieuwe functies volop kunnen testen. Met als hoogtepunt: de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek. Hier kun je met maximaal vijf anderen aan deelnemen, zodat je zelf foto’s kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Meer over de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek ontdek je hieronder, evenals andere problemen en nieuwe functies in iOS 16.1:.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de laatste Apple-updates? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Eric
Lezer
Eric

Inmiddels is 16.1.1 beschikbaar

Yvan
Lezer
Yvan

Wifi valt steeds weg.