Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15 en watchOS 8: véél minder ruimte nodig om te updaten

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnen er nieuwe besturingssystemen voor al je Apple-apparaten en op dit moment worden die al druk getest door middel van bèta-versies. De nieuwste iOS 15-bèta laat iets opvallends zien: je hebt minder opslagruimte nodig om te kunnen updaten. En dat lost een groot probleem op, met name voor Apple Watch Series 3-gebruikers.

iOS 15 & watchOS 8: minder opslagruimte nodig

Wil je straks iOS 15 en watchOS 8 installeren, dan hoef je daarvoor maar maximaal 500 MB ruimte voor vrij te hebben. Dat claimt Apple in de release-notes bij de derde en nieuwste bèta. Dat is bijzonder goed nieuw voor mensen die maar weinig opslagruimte hebben, en zeker voor mensen met een Apple Watch Series 3. De Series 3 is het oudste Apple Watch-model dat nog bij Apple te koop is, maar eigenaren liepen het afgelopen jaar bij iedere watchOS-update weer tegen hetzelfde probleem aan: ruimtetekort.

Vooral een oplossing voor Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 heeft maar 8 GB intern geheugen en bij het updaten verscheen de melding dat je ruimte moest vrijmaken op je Watch. Apple erkende het probleem onlangs, maar gaf een weinig bevredigende advies: bij iedere update moet je je Apple Watch helemaal loskoppelen. Heel vervelend, en wij adviseerden in ons koopadvies om de Apple Watch Series 3 links te laten liggen als je nog van plan was om deze te kopen. Ook bij sommige oudere iPhones was updaten steeds een struikelblok.

Maar straks is er dus maar 500 MB nodig om te kunnen updaten en moet het proces dus weer vlot verlopen. Het is nog niet duidelijk hoe Apple dit technisch gezien voor elkaar heeft gekregen, maar daar horen we binnenkort vast meer over.

iOS 15 en watchOS 8


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Begin juni heeft Apple aangekondigd dat er dit najaar grote updates verschijnen voor al je Apple-apparaten. Voor de iPhone is dit iOS 15, voor de Apple Watch watchOS 8. Waarschijnlijk zijn de besturingssystemen beschikbaar in september, maar je kunt nu al de bèta uitproberen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac