Terug naar iOS 15 en watchOS 8: véél minder ruimte nodig om te updaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15 en watchOS 8: véél minder ruimte nodig om te updaten

Door Laura Grootaarts15 juli 2021 11:452 min. leestijd1

Dit najaar verschijnen er nieuwe besturingssystemen voor al je Apple-apparaten en op dit moment worden die al druk getest door middel van bèta-versies. De nieuwste iOS 15-bèta laat iets opvallends zien: je hebt minder opslagruimte nodig om te kunnen updaten. En dat lost een groot probleem op, met name voor Apple Watch Series 3-gebruikers.

Apple Watch Series 3

iOS 15 & watchOS 8: minder opslagruimte nodig

Wil je straks iOS 15 en watchOS 8 installeren, dan hoef je daarvoor maar maximaal 500 MB ruimte voor vrij te hebben. Dat claimt Apple in de release-notes bij de derde en nieuwste bèta. Dat is bijzonder goed nieuw voor mensen die maar weinig opslagruimte hebben, en zeker voor mensen met een Apple Watch Series 3. De Series 3 is het oudste Apple Watch-model dat nog bij Apple te koop is, maar eigenaren liepen het afgelopen jaar bij iedere watchOS-update weer tegen hetzelfde probleem aan: ruimtetekort.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Vooral een oplossing voor Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 heeft maar 8 GB intern geheugen en bij het updaten verscheen de melding dat je ruimte moest vrijmaken op je Watch. Apple erkende het probleem onlangs, maar gaf een weinig bevredigende advies: bij iedere update moet je je Apple Watch helemaal loskoppelen. Heel vervelend, en wij adviseerden in ons koopadvies om de Apple Watch Series 3 links te laten liggen als je nog van plan was om deze te kopen. Ook bij sommige oudere iPhones was updaten steeds een struikelblok.

Maar straks is er dus maar 500 MB nodig om te kunnen updaten en moet het proces dus weer vlot verlopen. Het is nog niet duidelijk hoe Apple dit technisch gezien voor elkaar heeft gekregen, maar daar horen we binnenkort vast meer over.

iOS 15 en watchOS 8

Begin juni heeft Apple aangekondigd dat er dit najaar grote updates verschijnen voor al je Apple-apparaten. Voor de iPhone is dit iOS 15, voor de Apple Watch watchOS 8. Waarschijnlijk zijn de besturingssystemen beschikbaar in september, maar je kunt nu al de bèta uitproberen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Günter
Lezer
Günter

Leuk om te horen! Top