Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15 publieke bèta is uit! Zo installeer je hem op je iPhone

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iOS 15 bèta installeren


Lees verder na de advertentie

Nu al met de nieuwe functies van iOS 15 aan de slag? Dat kan! Want er is een testversie beschikbaar voor iedereen, de zogenaamde publieke bèta. Wil je de iOS 15 publieke bèta installeren? In dit artikel ontdek je hoe.

iOS 15 publieke bèta installeren

Met de iOS 15 publieke bèta kun je de nieuwe functies zoals de nieuwe Focus-modus, Livetekst in Foto’s en SharePlay voor FaceTime alvast uitproberen. Iedereen die geïnteresseerd is en een geschikte iPhone heeft, kan deze testversie installeren. Dit is gratis.

We laten zien hoe je de testversie installeert én hoe je eventueel teruggaat naar iOS 14. Ook leggen we uit hoe je bugs aan Apple kunt rapporteren. Want daar is de bèta tenslotte voor bedoeld; foutjes uit het nieuwe besturingssysteem slopen, zodat de software bij de officiële release stabiel genoeg is. Die is naar verwachting in september.

1. Naar de website

iOS 15 publieke bèta installeren


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je de iOS 15 publieke bèta installeren? Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

Wekelijks Apple-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

2. Voeg je iPhone toe

Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Je krijgt nu een hele bijsluiter voorgeschoteld over de bèta’s, maar belangrijk voor nu is alleen de link in de tekst: ‘Enroll your iOS device’. Tik erop.

3. Download profiel

iOS 15 bèta installeren

Scrol op de volgende pagina naar de ‘Download profile’-knop en tik erop. Er verschijnt een melding over de download: tik op ‘Sta toe’. De melding dat het profiel gedownload is, kun je sluiten.

4. Installeer profiel

Ga naar de app Instellingen en tik op de melding ‘Profiel gedownload’ bijna helemaal bovenaan. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Installeer’ en doorloop de stappen. Tik aan het eind op ‘Herstart’.

5. iOS 15 bèta installeren

iOS 15 publieke bèta downloaden

Na de herstart open je weer het eerste scherm van Instellingen. Tik op ‘Algemeen>Software-update’. iOS zoekt naar een nieuwe update en even later verschijnt de publieke bèta van iOS 15 in beeld. Tik ten slotte op ‘Download en Installeer’.

6. Verken de iOS 15 functies

Nadat de installatie voltooid is, kun je alle nieuwe functies gaan verkennen. Welke dat zijn, lees je uiteraard in onze feature vanaf pagina 20. Aanraders volgens ons: de Focus-modus en de vernieuwde Weer-app.

7. Bugs melden bij Apple

Loop je nog tegen rare fouten aan, dan kun je die melden bij Apple. Dat is niet verplicht, maar wel wenselijk. Hiervoor staat de nieuwe app Feedback op je iPhone. Het rapporteren is zo gebeurd, je krijgt duidelijke uitleg.

8. Weer terug naar iOS 14?

Vind je de bèta van iOS 15 toch nog een beetje instabiel? Het is altijd een optie om weer te downgraden naar iOS 14. Ga hiervoor op je Mac naar www.ipsw.me en download de meest recente versie van iOS 14 voor jouw iPhone.

9. Herstel

Sluit je iPhone aan op je Mac en open hem in de navigatiekolom van Finder. Klik met ingedrukte Option-toets op ‘Zoek naar update’ en selecteer het net gedownloade ipsw-bestand. Na een korte installatie heb je gedowngraded.