Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Series 3 nog kopen? Doe maar niet

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Het is de oudste Apple Watch die je op dit moment nog bij Apple kunt kopen – en de goedkoopste bovendien: de Apple Watch Series 3. Het horloge komt uit 2017 en het kleinste model kost € 219. Een stuk betaalbaarder dus dan het huidige instapmodel uit 2020: de Apple Watch SE kost € 299. Dat lijkt dus een goede deal. Maar de Apple Watch Series 3 nog kopen in 2021 is toch geen goed idee …

Problemen met watchOS 7

Apple staat erom bekend dat ze oude apparaten jaren ondersteunen, ook lang nadat ze uit het assortiment zijn verdwenen. Zo is de iPhone 6s uit 2015 nog geschikt voor iOS 14, kan de antieke iPad Air 2 uit 2014 prima uit de voeten met iPadOS 14 en ondersteunen veel Macs uit 2013 nog altijd macOS Big Sur. En de Apple Watch Series 3? Daarop kun je de allernieuwste software watchOS 7 zetten – wat je ook mag verwachten van een apparaat dat nog in het huidige assortiment zit.

Er is één grote maar.

Van meet af aan zijn er problemen met de Apple Watch Series 3 en watchOS 7. De goedkoopste versie van de Apple Watch moet het doen met slechts 8 GB opslagruimte. En 8 GB is te weinig: het besturingssysteem neemt een flinke hap daaruit. Het maakt niet uit of je je Series 3 in 2017 of in 2021 hebt gekocht.

watchOS updaten is gedoe


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bij iedere tussentijdse update is het weer ellende, en krijgen gebruikers de melding dat hun Watch vol zit. En je moet héél veel apps, muziek en andere content van je Watch verwijderen voordat er genoeg ruimte vrij is. Afgelopen week verscheen watchOS 7.4 en waren de poppen weer aan het dansen.

Apple heeft inmiddels ook een stappenplan online gezet voor als je niet genoeg ruimte hebt voor de update. En daar word je niet blij van. Het is een behoorlijk gedoe, waarbij je je Watch moet loskoppelen van je iPhone en daarna aan de slag moet met reservekopieën. Als watchOS 7 al zo rommelig is, willen we eigenlijk niet weten wat er straks gebeurt als dit najaar watchOS 8 uitkomt. Al met al voorspelt het niet veel goeds voor de toekomstige ondersteuning van de Series 3.

Apple Watch Series 3 nog kopen: een alternatief

Een Apple Watch Series 3 raden we je vanwege al dat gedoe ronduit af. De Series 4 en Series 5 hebben wel genoeg ruimte, daarbij treedt het probleem niet op. De Series 4 en 5 zijn echter niet meer bij Apple zelf te koop, en ook steeds minder vaak bij andere webshops.

Het beste alternatief op dit moment is de Apple Watch SE. Dat is het instapmodel van 2020. Die kost tachtig euro meer dan de Series 3. Maar doe jezelf een plezier en spaar even door. Met dit model kun je langer vooruit dan met de Series 3. Behalve extra ruimte (32 GB) profiteer je bovendien van onder meer de volgende vernieuwingen:

  • Een nieuw design met groter scherm.
  • Nieuwe gezondheidsfuncties als valdetectie en geluidsmeldingen.
  • Een chip die tot 2x sneller is
  • Een kompas en een always-on hoogtemeter