Terug naar Apple Watch Series 3 nog kopen? Doe maar niet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Apple Watch Series 3 nog kopen? Doe maar niet

Door Laura Grootaarts6 mei 2021 12:393 min. leestijd2

Het is de oudste Apple Watch die je op dit moment nog bij Apple kunt kopen – en de goedkoopste bovendien: de Apple Watch Series 3. Het horloge komt uit 2017 en het kleinste model kost € 219. Een stuk betaalbaarder dus dan het huidige instapmodel uit 2020: de Apple Watch SE kost € 299. Dat lijkt dus een goede deal. Maar de Apple Watch Series 3 nog kopen in 2021 is toch geen goed idee …

Apple Watch Series 3

Problemen met watchOS 7

Apple staat erom bekend dat ze oude apparaten jaren ondersteunen, ook lang nadat ze uit het assortiment zijn verdwenen. Zo is de iPhone 6s uit 2015 nog geschikt voor iOS 14, kan de antieke iPad Air 2 uit 2014 prima uit de voeten met iPadOS 14 en ondersteunen veel Macs uit 2013 nog altijd macOS Big Sur. En de Apple Watch Series 3? Daarop kun je de allernieuwste software watchOS 7 zetten – wat je ook mag verwachten van een apparaat dat nog in het huidige assortiment zit.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Er is één grote maar.

Van meet af aan zijn er problemen met de Apple Watch Series 3 en watchOS 7. De goedkoopste versie van de Apple Watch moet het doen met slechts 8 GB opslagruimte. En 8 GB is te weinig: het besturingssysteem neemt een flinke hap daaruit. Het maakt niet uit of je je Series 3 in 2017 of in 2021 hebt gekocht.

watchOS updaten is gedoe

Bij iedere tussentijdse update is het weer ellende, en krijgen gebruikers de melding dat hun Watch vol zit. En je moet héél veel apps, muziek en andere content van je Watch verwijderen voordat er genoeg ruimte vrij is. Afgelopen week verscheen watchOS 7.4 en waren de poppen weer aan het dansen.

Apple heeft inmiddels ook een stappenplan online gezet voor als je niet genoeg ruimte hebt voor de update. En daar word je niet blij van. Het is een behoorlijk gedoe, waarbij je je Watch moet loskoppelen van je iPhone en daarna aan de slag moet met reservekopieën. Als watchOS 7 al zo rommelig is, willen we eigenlijk niet weten wat er straks gebeurt als dit najaar watchOS 8 uitkomt. Al met al voorspelt het niet veel goeds voor de toekomstige ondersteuning van de Series 3.

Apple Watch Series 3 nog kopen: een alternatief

Een Apple Watch Series 3 raden we je vanwege al dat gedoe ronduit af. De Series 4 en Series 5 hebben wel genoeg ruimte, daarbij treedt het probleem niet op. De Series 4 en 5 zijn echter niet meer bij Apple zelf te koop, en ook steeds minder vaak bij andere webshops.

Het beste alternatief op dit moment is de Apple Watch SE. Dat is het instapmodel van 2020. Die kost tachtig euro meer dan de Series 3. Maar doe jezelf een plezier en spaar even door. Met dit model kun je langer vooruit dan met de Series 3. Behalve extra ruimte (32 GB) profiteer je bovendien van onder meer de volgende vernieuwingen:

  • Een nieuw design met groter scherm.
  • Nieuwe gezondheidsfuncties als valdetectie en geluidsmeldingen.
  • Een chip die tot 2x sneller is
  • Een kompas en een always-on hoogtemeter
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Daniëlle
Lezer
Daniëlle

Helemaal mee eens! Ik heb een Apple Watch series 3 (heb hem toen de tijd toen die net nieuw was gekregen). Maar sinds de laatste updates had ik steeds problemen dat ik het niet kon updaten. Heel frustrerend! Uiteindelijk het maar gelaten voor wat het is met een een paar kleine updates. Nu kwam de nieuwe update en heb hem van ellende maar gewoon naar fabrieksinstellingen gezet en als nieuwe Apple Watch geregistreerd. Nu heb ik maar niks meer op staan want anders kan ik gewoon niet meer updaten heel vervelend! Denk dat ik binnenkort ook maar eens voor een… Lees meer »

Gerrie Kop
Lezer
Gerrie Kop

Vindt het schandalig die macht positie van Apple een duur horloge en je kunt het maar een paar jaar gebruiken, wordt tijd dat ze er iets tegen doen ,je koopt bv een wacht 7 €429 en je kunt het maar een paar jaar gebruiken omdat ze het dan niet meer update moet je maar een nieuwe kopen een gewone horloge in die prijsklasse gaat zeker twintig jaar of langer mee