Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15 komt eraan: volgende week al alle nieuwe functies op je iPhone!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
nieuw in iOS 15


Lees verder na de advertentie

iOS 15 en iPadOS 15 komen eraan. Apple heeft zojuist de releasedatum van de grootste update van het jaar bekendgemaakt. En het duurt niet lang meer voordat je iPhone en iPad er allerlei toffe nieuwe functies bij krijgen, want je kunt volgende week al updaten!

iOS 15 release date: dat is al snel!

Apple onthulde vanavond in een persbericht dat de nieuwe besturingssystemen volgende week – maandag 20 september – verschijnen. Doorgaans wordt een nieuwe iOS-release om 19.00 uur Nederlandse tijd uitgerold, maar vorig jaar liet Apple ons wachten tot 22.00 uur.

iOS 15 features: wat is er nieuw?

iPadOS en iOS 15 brengen heel veel nieuwe functies naar je iPhone en iPad. Dit zijn de functies die je binnenkort kunt uitproberen.

  • Focus is de verbeterde versie van Niet storen en voorkomt onnodige afleiding. Ben je op je werk en moet je je daarop focussen? Dan stel je in dat je alleen voor collega’s bereikbaar bent en sta je uitsluitend werkgerelateerde apps toe. Wil je je juist ontspannen? Dan blokkeer je juist je zakelijke apps of contacten.
  • Ontvang jij heel veel meldingen op je telefoon (en heb je ze daarom misschien zelfs uitgezet)? Dan ben je waarschijnlijk blij met het nieuwe Meldingenoverzicht. Hierin worden de meldingen van je favoriete apps gebundeld en uitgeleverd op een moment dat jou het best uitkomt.
  • Enkele apps hebben een complete metamorfose ondergaan. Weer bijvoorbeeld, heeft een ander design en toont veel meer informatie. In Safari is de zoekbalk naar beneden in het scherm verhuisd, kun je handige tabgroepen aanmaken en maak je je persoonlijke startscherm.

Vrijwel alle functies van iOS 15 komen ook naar iPadOS 15. Opmerkelijk is dat enkele iOS 14-functies na een jaar eindelijk ook hun debuut maken op de iPad. We hebben het dan over de Appbiblotheek waarin al je apps handig geordend worden en de mogelijkheid om widgets kriskras tussen je apps te zetten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Met de nieuwste iCreate haal je alles uit de nieuwe functies van iOS 15!

iOS 15: ook voor jouw iPhone?

Er is goed nieuws: álle iPhones die op dit moment geschikt zijn voor iOS 14, zijn dat ook voor iOS 15! Dat betekent dat je een iPhone 6s (2015) of nieuwer nodig hebt. Ja, ook de eerste iPhone SE (uit 2016) kun je dus nog updaten! Dit zijn alle apparaten met iOS 15 ondersteuning:

Ook de nieuwe iPhone 13 is natuurlijk geschikt voor iOS 15.

iPadOS 15 draait op de volgende iPads:

  • Alle iPad Pro’s
  • iPad 5e, 6e, 7e en 8e generatie
  • iPad Air 2, 3 en 4
  • iPad mini 4 en 5

iOS 15 downloaden

Updaten naar iOS 15 en iPadOS 15 kan dus op maandag 20 september, naar verwachting om 19.00 uur ’s avonds. Updaten is gratis en je vindt de update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Als je de update niet meteen downloadt, verschijnt er na een paar dagen een rood bolletje bij de Instellingen-app om je eraan te herinneren.