Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 15: waarom je de notificaties straks wél aanzet

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15 meldingenoverzicht


Lees verder na de advertentie

Word je op je iPhone ook overstelpt door de grote hoeveelheid meldingen? En heb je ze om die reden misschien maar helemaal uitgeschakeld? Met iOS 15 kun je ze weer aan zetten, want daarmee worden de notificaties weergegeven in een compact en overzichtelijk meldingenoverzicht.

iOS 15 meldingenoverzicht

iOS 15 meldingenoverzicht

Het meldingenoverzicht verzamelt notificaties van niet-tijdgebonden meldingen die iOS-apps versturen. Deze samenvatting wordt op gezette tijden naar je verzonden. Je bepaalt zelf:

  • Welke apps er in het overzicht komen.
  • Hoe vaak je deze samenvattingen ontvangt.
  • De tijdstippen waarop ze worden uitgeleverd.

In het meldingenoverzicht worden de meldingen gesorteerd op prioriteit. Machine learning bepaalt de prio op basis van hoe jij je iPhone doorgaans gebruikt. Zo zie je de belangrijkste informatie vooraan in het overzicht. Je hebt hierop zelf verder geen invloed. Over prioriteit gesproken: de echt urgente notificaties (tijdsgevoelige notificaties en berichten van mensen, zoals telefoontjes en berichten) worden wel direct uitgeleverd. Ook als je hebt aangegeven dat de app in het overzicht moet worden weergeven.

Meldingenoverzicht inschakelen


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Meldingenoverzicht inschakelen

iOS 15 verschijnt dit najaar en dan kun je het meldingenoverzicht inschakelen – maar wij laten je alvast zien hoe het werkt. De functie is niet direct duidelijk aanwezig, je moet hem echt even zelf opzoeken en activeren:

  • Open de app Instellingen en tik op ‘Berichtgeving’.
  • Tik op ‘Gepland overzicht’.
  • Zet de schakelaar achter ‘Gepland overzicht’ op groen.

Bij Frequentie geef je aan hoe vaak het overzicht afgeleverd mag worden. Dat kan 1 tot 12 keer per dag.

Aan de hand van de frequentie bepaalt je iPhone ook alvast een Schema, zodat de samenvattingen mooi verdeeld over de dag worden uitgeleverd. Desgewenst pas je de tijdstippen aan – en dat kan tot op de minuut nauwkeurig.

Bij Apps in Summary geef je aan welke apps in het meldingenoverzicht moeten worden opgenomen. Zet de schakelaar achter een app op groen om deze in het overzicht mee te nemen. Dit betekent wel dat je tussendoor geen meldingen krijgt van deze app en dat alles wordt opgespaard tot het overzicht verschijnt.

Overigens komt het meldingenoverzicht ook beschikbaar voor de iPad in iPadOS 15. Dat houdt in dat je voor iPhone en iPad verschillende schema’s kunt hanteren.

iOS 15

Apple heeft vorige week iOS 15 aangekondigd; het nieuwe besturingssysteem verschijnt in september. Het is echt een update die ervoor moet zorgen dat je jezelf een beetje losweekt van je telefoon. Naast deze meldingsoverzichten is er bijvoorbeeld ook Focus waarbij je bijvoorbeeld op je werk andere meldingen en apps ziet dan thuis of op je werk. Meer hierover lees je in Focus: hoe iOS 15 je straks nooit onnodig afleidt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!