Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.5 is uit – dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15.5


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 15.5 voor de iPhone uitgebracht. Tegelijkertijd is voor de iPad iPadOS 15.5 verschenen. Wat moet je weten van deze update?

iOS 15.5: wat is er nieuw?

Een nieuw cijfertje na de punt: doorgaans staat dat garant voor een grote update met veel nieuwe functies. Maar dat valt een beetje tegen. Zeker als je het vergelijkt met iOS 15.4, waarbij je onder meer volop nieuwe emoji-tekens kreeg. Het draait met name om – ook niet onbelangrijk – probleemoplossingen en verbeteringen. Apple vat de vernieuwingen kort en bondig samen in de release-notes:

  • Apple Podcasts heeft nu een nieuwe instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je iPhone wordt bewaard en het automatisch verwijderen van afleveringen
  • Er is een probleem verholpen waarbij woningautomatiseringen die worden geactiveerd door personen die arriveren of weggaan, niet werden uitgevoerd

iOS 15.5 zou heel goed een van de laatste versies van iOS 15 kunnen zijn. Apple werkt inmiddels wel al aan iOS 15.6. Maar voor echt grote nieuwe functies moet je wachten op iOS 16, dat waarschijnlijk medio september verschijnt. Daarover lees je meer in ons dossier over iOS 16:

iOS 15.5 downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 15.5 downloaden is gratis. Hoe het werkt? Binnenkort zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen. Maar daarop hoef je niet te wachten! Als je wilt, kun je deze iOS update ook nu al downloaden.

Je downloadt en installeert iOS en iPadOS 15.5 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt. Heb je je iPhone bijgewerkt? Pak dan je Mac er maar bij, want daarvoor is een macOS update verschenen. Verder kun je sinds gisteren ook je Apple Watch bijwerken naar watchOS 8.6.