Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

macOS Monterey 12.4 is uit – dit is er nieuw!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
macOS Monterey 12.4 beta 1


Lees verder na de advertentie

Vanacht heeft Apple macOS Monterey 12.4 uitgebracht. Volgens het bedrijf lost de update een paar problemen voor je Mac op, en introduceert hij wat nieuwe functies. Dit moet je weten!

macOS Monterey 12.4

Nu macOS Monterey 12.4 officieel is gelanceerd, is de hamvraag natuurlijk: wat is er nieuw? Nou, niet veel. Er is slechts één nieuwe functie bijgekomen die voor iedereen beschikbaar is. En niet iedere Mac-gebruiker zal hier even enthousiast over zijn. De twee belangrijkste nieuwtjes staan in de release-notes van de update:

  • Apple Podcasts heeft nu een nieuwe instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je Mac wordt bewaard en het automatisch verwijderen van afleveringen.
  • Ondersteuning voor de Studio Display firmware-update 15.5, beschikbaar als afzonderlijke update, waarmee de camera-afstemming wordt verbeterd, met onder meer verbeterde ruisonderdrukking, contrast en kadering.

Denderend nieuws is dit niet, maar toch is updaten verstandig. De update bevat namelijk ook wat probleemoplossingen voor de Mac, zelfs als je niet eerder problemen hebt gemerkt. Zo kom je ze dus ook zeker niet meer tegen!

macOS 12.4 downloaden

macOS 12.4 downloaden kost slechts een paar minuten en is volledig gratis. Heb je je Mac zo ingesteld dat hij automatisch wordt bijgewerkt, dan hoef je niets te doen. Zo niet, dan download je hem als volgt:

  • Open ‘Systeemvoorkeuren’.
  • Klik op ‘Software-update’.
  • Bovenin staat dat er een update beschikbaar is voor je Mac. Daaronder staat welke: macOS Monterey 12.4. Klopt dit? Klik dan op ‘Werk nu bij’.


kooptip

Heb je het Studio Display? Dan moet je de camera-update voor dit toestel hierna nog los downloaden. Dat werkt op dezelfde manier!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!