Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 15.5 bèta 2 is uit: wat zijn de nieuwe functies?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15


Lees verder na de advertentie

De volgende update voor je iPhone en je iPad is onderweg! Apple heeft gisteren de tweede bèta van iOS 15.5 en iPadOS 15.5 uitgebracht, zodat de software getest kan worden. Wat is er nieuw in iOS 15.5 bèta 2?

De tweede bèta verschijnt twee weken na de eerste bèta van iOS 15.5, en kan op dit moment gedownload worden door mensen die een ontwikkelaars-account hebben bij Apple. We verwachten dat er vrij snel ook een publieke bèta verschijnt: die kan gedownload worden door iedereen die erin geïnteresseerd is.

iOS 15.5 bèta 2: wat is er nieuw?

iOS 15.5 wordt geen bijzonder indrukwekkende update voor je iPhone. Geen grote nieuwe functies zoals bij iOS 15.4 dus, maar voornamelijk probleemoplossingen en kleine vernieuwingen.

Ten eerste staat Apple met iOS 15.5 betalingen buiten de App Store om toe. Bij in-app aankopen moeten ontwikkelaars nu nog commissie betalen aan Apple. Via hun eigen site hoeft dat niet, maar daar mochten ze niet actief naar verwijzen – dat gaat dus veranderen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook nieuw: Apple gaat binnenkort een app voor klassieke muziek lanceren. Maar voordat je enthousiast wordt: die is nog niet beschikbaar in 15.5. Wel nieuw is dat er in de iOS-code alvast verwijzingen zitten naar deze nieuwe app.

Verder gaat het design van de iTunes-kaart in Wallet op de schop, en lijkt het erop dat er eindelijk ondersteuning komt voor het Belgische Bancontact-netwerk.

Ook andere updates zijn onderweg

iOS 15.5 is niet de enige Apple-update die je binnenkort kwam verwachten. Er komen updates aan voor al je Apple-apparaten. Zodoende verschenen gisteren ook de nieuwste bèta’s voor macOS Monterey 12.4 voor de Mac, tvOS 15,5 voor de Apple TV en watchOS 8.6 voor de Apple Watch.

iOS 15.5: wil je op de hoogte blijven?

We weten nog niet wanneer je iOS en iPadOS 15.5 kunt downloaden. Wil je op de hoogte blijven van iOS 15.5 en ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!