Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.5 hint: ook Bancontact straks geschikt voor Apple Pay

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Betalen met Apple Pay


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren de tweede bèta van iOS 15.5 uitgebracht. Zonder al te veel grote nieuwe functies, maar met goed nieuws voor onze Vlaamse lezers: Apple Pay zal binnenkort ook werken met Bancontact. Dat geldt overigens ook voor het Italiaanse Bancomat dat daarmee vergelijkbaar is.

Apple Pay: Bancontact binnenkort ondersteund

Bancontact en en Bancomat zijn interbancaire netwerken: je kunt ze vergelijken met Mastercard en Visa maar dan minder wijdverbreid. En het werkt vooralsnog niet met Apple Pay, maar daar komt mogelijk al op korte termijn verandering in.

In de code van iOS 15.5 bèta 2 zitten voor het eerst verwijzingen naar Bancontact en Bancomat. Dat lijkt te betekenen dat de betaalterminals en de kaarten van beide netwerken straks werken met Apple Pay. Wanneer het zover is, dat weten we nog niet. Het hoeft ook niet te betekenen dat het direct na de relase van iOS 15.5 gaat werken. Maar waarschijnlijk is het wel vrij snel daarna het geval.

Apple Pay

Apple Pay is Apple’s platform voor digitale betalingen. Je betaalt hiermee heel eenvoudig in winkels maar ook online, door je betaalkaart te koppelen aan je iPhone of Apple Watch. Apple Pay werkt met veel van de bekende creditcards en betaalkaarten van grotere banken. Er komen steeds meer banken die Apple Pay ondersteunen. Voor een kennismaking met Apple Pay, lees je ons dossier:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac