Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.5 staat betalingen buiten App Store toe

Auteur: Ward Edema
0 reacties
App Store Apple tax


Lees verder na de advertentie

De eerste bèta van iOS 15.5 blijkt een verborgen functie te hebben: ondersteuning voor betalingen buiten de App Store. Hierom is het groot nieuws.

Apple-tax bij betalingen App Store

Al lang is er veel kritiek op Apple wegens de zogenaamde ‘Apple-tax‘. Als een klant in een app een aankoop doet, zoals een abonnement, dan gaat 30% van het aankoopbedrag naar Apple. Dit is ook direct de enige manier waarop aankopen gedaan mogen worden: een klant naar een externe site leiden om daar te betalen is niet toegestaan.

Stel, je bent de ontwikkelaar van een streaming-app zoals Netflix. Als je klanten toe wilt staan om gemakkelijk een abonnement via de app af te sluiten, dan raak je dus 30% van je inkomsten kwijt, of je moet je prijzen in de app flink verhogen – met als gevolg dat ze minder aantrekkelijk worden.

iOS 15.5 bèta 1

Nu blijkt dat Apple voorbereidingen treft om éindelijk ook aankopen buiten een app toe te staan. Dit betekent dat een app je naar een externe site mag leiden, zodat je daar een abonnement of andere aankoop kunt doen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 15.5

Er zijn namelijk verwijzingen te vinden hiervoor in de code van iOS 15.5 bèta 1. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe melding, voor als je een app wist waarbij je externe aankopen kunt doen:

Externe aankopen van [appnaam] kunnen nog bestaan. U kunt geen externe aankopen beheren of annuleren via de App Store. Neem voor meer informatie contact op met de ontwikkelaar.

iOS 15.5 release

Onduidelijk is nog of de ondersteuning voor externe aankopen ook daadwerkelijk naar de uiteindelijke release van iOS 15.5 komt. Sommige bèta-functies halen de eindstreep namelijk niet. Bovendien moet Apple nog de nodige wijzigingen doorvoeren in de App Store zelf om externe aankopen toe te laten.

iOS 15.5 komt waarschijnlijk over iets meer dan een maand uit: half mei dus. Tot die tijd kun je alle ontwikkelingen rondom de update en nieuwe functies volgen via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac