Terug naar iOS 15.5 staat betalingen buiten App Store toe
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15.5 staat betalingen buiten App Store toe

Door Ward Edema7 april 2022 09:352 min. leestijd0

De eerste bèta van iOS 15.5 blijkt een verborgen functie te hebben: ondersteuning voor betalingen buiten de App Store. Hierom is het groot nieuws.

App Store Apple tax

Apple-tax bij betalingen App Store

Al lang is er veel kritiek op Apple wegens de zogenaamde ‘Apple-tax‘. Als een klant in een app een aankoop doet, zoals een abonnement, dan gaat 30% van het aankoopbedrag naar Apple. Dit is ook direct de enige manier waarop aankopen gedaan mogen worden: een klant naar een externe site leiden om daar te betalen is niet toegestaan.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Stel, je bent de ontwikkelaar van een streaming-app zoals Netflix. Als je klanten toe wilt staan om gemakkelijk een abonnement via de app af te sluiten, dan raak je dus 30% van je inkomsten kwijt, of je moet je prijzen in de app flink verhogen – met als gevolg dat ze minder aantrekkelijk worden.

iOS 15.5 bèta 1

Nu blijkt dat Apple voorbereidingen treft om éindelijk ook aankopen buiten een app toe te staan. Dit betekent dat een app je naar een externe site mag leiden, zodat je daar een abonnement of andere aankoop kunt doen.

iOS 15.5

Er zijn namelijk verwijzingen te vinden hiervoor in de code van iOS 15.5 bèta 1. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe melding, voor als je een app wist waarbij je externe aankopen kunt doen:

Externe aankopen van [appnaam] kunnen nog bestaan. U kunt geen externe aankopen beheren of annuleren via de App Store. Neem voor meer informatie contact op met de ontwikkelaar.

iOS 15.5 release

Onduidelijk is nog of de ondersteuning voor externe aankopen ook daadwerkelijk naar de uiteindelijke release van iOS 15.5 komt. Sommige bèta-functies halen de eindstreep namelijk niet. Bovendien moet Apple nog de nodige wijzigingen doorvoeren in de App Store zelf om externe aankopen toe te laten.

iOS 15.5 komt waarschijnlijk over iets meer dan een maand uit: half mei dus. Tot die tijd kun je alle ontwikkelingen rondom de update en nieuwe functies volgen via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar