Terug naar ‘Apple brengt binnenkort Apple Classical uit voor klassieke muziek’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple brengt binnenkort Apple Classical uit voor klassieke muziek’

Door Ward Edema10 februari 2022 09:432 min. leestijd0

In de Apple Music-app voor Android zijn verwijzingen gevonden naar Apple Classical, een muziekdienst voor klassieke muziek.

Apple Classical

Overname Primephonic

In augustus 2021 werd aangekondigd dat Apple het Nederlands-Amerikaanse Primephonic had overgenomen. Primephonic was een streamingdienst die gespecialiseerd was in klassieke muziek, die na de overname offline is gegaan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met een speciale zoekfunctie maakte Primephonic het gemakkelijker om te zoeken naar verschillende uitvoeringen van hetzelfde muziekstuk. Dit is met normale streamingdiensten erg lastig. Bovendien bevatte de app gedetailleerde informatie over de muziek, en aanbevelingen van experts.

Apple Classical

Nu is Apple bijna klaar met het integreren van Primephonic in Apple Music. Dit blijkt uit een stuk code uit de nieuwste versie van de Apple Music-app op Android. Hierin verwijst Apple voor het eerst naar ‘Apple Classical’.

Het wordt waarschijnlijk een losse app, gezien de code: name=”open_in_apple_classical”>Open in Apple Classical. Daardoor krijgen gebruikers net als bij Primephonic een app die helemaal is aangepast op klassieke muziek.

Apple Classical release

Apple Music klassiek

Waarschijnlijk komt Apple Classical al binnen enkele weken uit. Alle gebruikers van Primephonic kregen bij de overname zes maanden gratis Apple Music, en die zijn op 7 maart voorbij.

Toevallig gaat nu ook het gerucht dat het Apple-event rond die tijd is: de geschatte datum daarvan is nu 8 maart. Wij verwachten daarom dat Apple Classical tijdens het Apple-event wordt aangekondigd.

Of Apple extra kosten gaat vragen voor de klassieke muziekdienst, is nog niet bekend. De kans is groot dat dit niet het geval is: bij de vorige significante verbetering van Apple Music, toen lossless audio en spatial audio werden toegevoegd, bleven de kosten van de streamingdienst ook gelijk.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5google

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar