Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple brengt binnenkort Apple Classical uit voor klassieke muziek’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Classical


Lees verder na de advertentie

In de Apple Music-app voor Android zijn verwijzingen gevonden naar Apple Classical, een muziekdienst voor klassieke muziek.

Overname Primephonic

In augustus 2021 werd aangekondigd dat Apple het Nederlands-Amerikaanse Primephonic had overgenomen. Primephonic was een streamingdienst die gespecialiseerd was in klassieke muziek, die na de overname offline is gegaan.

Met een speciale zoekfunctie maakte Primephonic het gemakkelijker om te zoeken naar verschillende uitvoeringen van hetzelfde muziekstuk. Dit is met normale streamingdiensten erg lastig. Bovendien bevatte de app gedetailleerde informatie over de muziek, en aanbevelingen van experts.

Apple Classical

Nu is Apple bijna klaar met het integreren van Primephonic in Apple Music. Dit blijkt uit een stuk code uit de nieuwste versie van de Apple Music-app op Android. Hierin verwijst Apple voor het eerst naar ‘Apple Classical’.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het wordt waarschijnlijk een losse app, gezien de code: name=”open_in_apple_classical”>Open in Apple Classical. Daardoor krijgen gebruikers net als bij Primephonic een app die helemaal is aangepast op klassieke muziek.

Apple Classical release

Apple Music klassiek

Waarschijnlijk komt Apple Classical al binnen enkele weken uit. Alle gebruikers van Primephonic kregen bij de overname zes maanden gratis Apple Music, en die zijn op 7 maart voorbij.

Toevallig gaat nu ook het gerucht dat het Apple-event rond die tijd is: de geschatte datum daarvan is nu 8 maart. Wij verwachten daarom dat Apple Classical tijdens het Apple-event wordt aangekondigd.

Of Apple extra kosten gaat vragen voor de klassieke muziekdienst, is nog niet bekend. De kans is groot dat dit niet het geval is: bij de vorige significante verbetering van Apple Music, toen lossless audio en spatial audio werden toegevoegd, bleven de kosten van de streamingdienst ook gelijk.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5google