Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iOS 15.4.1 is uit en lost een groot batterijprobleem op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15.4.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren iOS 15.4.1 voor de iPhone uitgebracht. Tegelijkertijd is voor de iPad iPadOS 15.4.1 verschenen. Er is reden genoeg om je iPhone en iPad te updaten: daarmee wordt namelijk een groot batterijprobleem verholpen.

iOS 15.4.1: batterijprobleem verholpen

Op 14 maart verschenen iOS en iPadOS 15.4, een grote update met nieuwe emoji’s, universele bediening en Face ID met mondkapje. En met een vervelende bug: veel gebruikers klaagden over het snel leeglopen van hun accu, voor zowel de iPhone als de iPad.

Apple reageerde eerder ook al op de batterijproblemen. Toen noemden ze het probleem ‘normaal’: apps en instellingen moeten na een update altijd even wennen aan de nieuwe software en dat vergt wat van je batterij. Na 48 uur zou het in orde moeten zijn.

Maar dat was het bij de meeste mensen niet. En nu geeft Apple toe dat er meer aan de hand was. In de release-notes bij de nieuwe update van Apple staat het er letterlijk: ‘De batterij verliest mogelijk meer lading dan verwacht na het bijwerken naar iOS/iPadOS 15.4’. De nieuwe update lost dit probleem op.

Probleemoplossingen en verbeteringen


kooptip

De iOS update brengt geen nieuwe functies naar je iPhone en iPad, wel worden er enkele andere bugs opgelost. Die problemen hebben eigenlijk allemaal te maken met de toegankelijkheid van je iPhone of iPad. Dit zijn de problemen die zijn opgelost:

  • Braille-apparaten reageren mogelijk niet bij het navigeren door tekst of het weergeven van een melding
  • Made for iPhone-gehoorapparaten verliezen mogelijk verbinding in bepaalde apps van derden
  • Nederlandse (België) stem is mogelijk niet beschikbaar voor VoiceOver en Gesproken materiaal

iOS 15.4.1 downloaden

Binnenkort zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen. Maar wij zouden zeggen: wacht niet af want dat kan soms lang duren. Als je wilt, kun je deze iOS update ook nu al downloaden.

Je downloadt en installeert iOS en iPadOS 15.4.1 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!