Terug naar iPhone automatische update werkt niet? Apple legt uit waarom!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone automatische update werkt niet? Apple legt uit waarom!

Door Ward Edema1 april 2022 09:022 min. leestijd0

iOS 15.4.1 is sinds gisteravond uit, maar waarschijnlijk heeft je iPhone hem nog niet automatisch geïnstalleerd. Hoe komt het dat de automatische update op je iPhone niet werkt? Apple legt het uit.

iPhone automatische update werkt niet

iPhone automatische update werkt niet

In de instellingen van je iPhone (en iPad) is het mogelijk om in te stellen dat je apparaat automatisch updates downloadt en installeert wanneer ze uitkomen. Dit doe je bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update>Automatische updates’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar als je dit aan hebt staan, zul je al snel merken dat deze updates niet heel vlot gaan. Vaak duurt het enkele weken voordat je iPhone eindelijk besluit om te gaan updaten. Wil je de update eerder, dan moet je dus handmatig gaan zoeken.

E-mail naar Craig Federighi

Om te achterhalen hoe dit komt stuurde Reddit-gebruiker Mateusz Buda een e-mail naar Craig Federighi, de Senior Vice President van Software Engineering bij Apple. Federighi kwam met de volgende reactie:

We rollen eerst stapsgewijs nieuwe iOS-updates uit door ze beschikbaar te maken voor degenen die er expliciet naar zoeken in Instellingen, en 1-4 weken later (nadat we feedback hebben ontvangen over de update) brengen we de update uit op apparaten waarop automatische updates zijn ingeschakeld.

Wachten met updaten

iOS 15.4 bèta 4

Dit betekent dat gebruikers die handmatig zoeken naar updates eigenlijk als een soort proefkonijn fungeren voor mensen die automatische updates hebben ingeschakeld. Zo is de kans kleiner dat Apple automatisch een update met een vervelende bug op miljoenen iPhones installeert.

Wil je dus zelf zo min mogelijk bugs tegenkomen, dan is het slim om gewoon te wachten totdat je iPhone (of iPad) automatisch een update uitvoert. En wil je juist direct weten wanneer updates uitkomen? Houd dan de website van iCreate bij, en abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Reddit

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar