Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.3 is uit (en het is een belangrijke update)

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iOS 15.3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 15.3 voor de iPhone en iPadOS 15.3 voor de iPad uitgebracht. Het is belangrijk om deze update te downloaden. Maar waarom precies?

iOS 15.3 release

iOS 15.3 is de tweede iOS-update van dit jaar, eerder deze maand verscheen iOS 15.2.1. Een nieuw cijfertje betekent doorgaans dat het gaat om een grote update. Maar dat zie je er niet direct aan af. Dat komt omdat er geen grote nieuwe functies zijn die direct in het oog springen. Toch gaat het om een belangrijke update.

Apple’s release notes zijn behoorlijk summier: ‘iOS 15.3 bevat probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je iPhone en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.’ Ze zeggen het niet met zoveel woorden, maar waarschijnlijk lost deze update onder meer een belangrijk beveiligingslek op.

Vorige week werd duidelijk dat er een groot lek in de webbrowser Safari zit, waardoor websites jouw surfgedrag kunnen bijhouden. De 15.3-update verhelpt dit probleem. Ook voor de Mac is dit probleem nu verholpen, want daarvoor verscheen vanavond de macOS Monterey 12.2 update. Meer over dit lek lees je in ons artikel Lek in Safari op iPhone, iPad en Mac: moet je je zorgen maken?

iOS 15.3 downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Binnenkort zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen. Maar daarop hoef je niet te wachten! Als je wilt, kun je deze iOS update ook actief zelf binnenhalen.

Je downloadt en installeert iOS en iPadOS 15.3 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!