Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Monterey 12.2 is uit: hierom moet je hem zo snel mogelijk installeren

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS 12.2


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteravond macOS 12.2 uitgebracht, waarin een groot lek is gedicht en meerdere apps flink verbeterd zijn. Dit is er nieuw.

macOS 12.2 release

macOS 12.2 is de tweede grote update voor macOS Monterey. In de vorige grote update, 12.1, werd onder andere SharePlay toegevoegd. Met deze nieuwe functie werd het mogelijk om met je FaceTime-gesprekspartner films en series te kijken, evenals muziek te luisteren of je scherm te delen.

macOS 12.2 voegt helaas niet zo’n grote nieuwe functie toe, maar is desondanks wel een hele belangrijke update door een grote beveiligingsfix.

Safari 15 lek

Vanaf macOS 12.0 zat er een flink lek in de beveiliging van Safari. Door dit lek werd het mogelijk voor websites om te zien welke andere websites je geopend had, en op welke accounts je ingelogd was op die sites. Hierdoor werd het voor kwaadwillenden erg makkelijk om een volledig profiel van je op te bouwen.


kooptip

In macOS 12.2 is dit lek gedicht. Daarom is het van belang om zo snel mogelijk te updaten, zodat je je browsegedrag kunt beschermen.

Verbeterde apps

Naast het gedichte lek heeft Safari nu volledige ondersteuning voor het ProMotion-scherm van de MacBook Pro 2021. Hierdoor gaat scrollen een stuk soepeler dan voorheen.

Ook is de Muziek-app verbeterd. Deze is onder de motorkap onder handen genomen, waardoor zoeken en browsen door muziek een stuk sneller gaat.

macOS Monterey 12.2 downloaden

macOS Monterey 12.2 download je gratis. Open Systeemvoorkeuren, en selecteer ‘Software-update’. Klik dan op ‘Werk nu bij’ en volg vervolgens de stappen.

Release-notes van Apple

Apple’s eigen release-notes voor de update zijn verder vrij beperkt:

macOS 12.2 bevat probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je Mac en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac