Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14: kies zelf je standaard mail- en browser-app

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Widgets


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren tijdens een keynote iOS 14 aangekondigd. Er was volop aandacht voor grote nieuwe functies als widgets op je thuisscherm, de app-bibliotheek en verbeteringen voor Berichten. Maar er zijn talloze functies die Apple niet aan bod heeft laten komen. Een van onze favorieten? Stel zelf standaard-apps in voor mailen en surfen!

Standaardapps mail & browser zelf kiezen

Tik je op een linkje in WhatsApp? Dan wordt dat tot nu toe automatisch geopend in Safari, want dat is de standaardwebbrowser. Terwijl jij misschien veel liever Chrome gebruikt. Tik je op een mailadres in een browser, dan is het van hetzelfde laken en pak: de mail wordt voor je klaargezet in Mail, en niet in je favoriete mail-app.

Met iOS 14 komt daarin verandering: straks kun je zelf aangeven in welke apps linkjes moeten openen of waarmee je standaard je mail wilt versturen. Vooralsnog geldt het alleen voor mail- en browser-apps. Mocht je dus liever navigeren met Google Maps in plaats van Apple Kaarten, dan heb je op dit moment nog even pech. En je favoriete podcast-apps moet het nog altijd afleggen tegen Apple’s eigen app.

iOS 14

iOS 14 is gisteren gepresenteerd en kan dit najaar geïnstalleerd worden op alle iPhones die nu ook al geschikt zijn voor iOS 13. Naast iOS 14 werden ook de andere nieuwe besturingssystemen van Apple gepresenteerd, waaronder macOS Big Sur en watchOS 7.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal nieuw is voor je iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!