Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 7: Betere complicaties, slaaptracking en handen wassen

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
watchOS 7


Lees verder na de advertentie

In september kun je je Apple Watch Series 3, 4 of 5 updaten naar watchOS 7. De nieuwe functies die je horloge hiermee krijgt? Meer en betere complicaties, meer sport-workouts, slaaptracking Ă©n automatische handenwasdetectie.

Complicaties: meer van hetzelfde

De complicaties, de mini-apps die je op de wijzerplaat ziet, krijgen meer mogelijkheden. Zo kun je van Ă©Ă©n app meerdere complicaties op dezelfde wijzerplaat zetten. Om dit mogelijk en makkelijk te maken, wordt het systeem om je wijzerplaten aan te passen volledig herzien.

Heb je een handige wijzerplaat samengesteld? Dan kun je die voortaan delen via Berichten of Mail, met ieder ander met een Apple Watch. Face Sharing heet dit. De ontvanger kan de wijzerplaat met één tik op zijn eigen Watch installeren, en kan de bijbehorende apps van de complicaties direct installeren. 

Nieuwe wijzerplaten

De vanaf dag 1 gewenste optie om zelf wijzerplaten te ontwikkelen, bestaat nog steeds niet. Apple blijft in eigen hand houden hoe hoogwaardig de wijzerplaten eruit blijven zien. Het assortiment is weer uitgebreid met twee nieuwe wijzerplaten. Chronograph Pro, met ingebouwde tachymeter, en de XL-face, met Ă©Ă©n grote complicatie. Daarnaast kun je je eigen foto’s een kleurfilter geven, zodat die beter past bij je bandje. 

Fietsroutes op Apple Watch


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple Kaarten heeft op de Watch, net als in iOS, ook fietsroutes gekregen. Maar net als op de iPhone werkt dit nog maar in een handjevol steden, en niet in Nederland. Nederland fietsland – maar dat weet Apple blijkbaar nog niet.

Dansen met Workout

Zeker in deze thuiswerktijden, zorgt de Apple Watch ervoor dat veel mensen tĂłch nog genoeg beweging krijgen. De Workout-app gaat deze herfst weer een aantal nieuwe sporten ondersteunen, waaronder coretraining, functionele krachttraining en een speciale cooling-down work-out. Bijzondere nieuwe sport in de app is dansen.

Om je resultaten te zien, gebruik je nog steeds je iPhone. De app die voorheen Workout heette is herzien en heet nu Fitness. 

Slaaptracking

Een van de meest gevraagde functies van de Apple Watch is slaapanalyse. Die is er nu. Allereerst probeert de Watch je al op tijd je nest in te krijgen. In de avond, voor je naar bed gaat, wordt je iPhone al rustiger. Eenmaal in bed gaat je telefoon in nachtmodus – in tegenstelling tot sommige slaapapps van nu die nog gewoon meldingen blijven tikken. Het always-on scherm gaat volledig op zwart en toont bij een tik subtiel de tijd. 

Je wordt gewekt met geluid of via tikken, zodat je bedpartner niet wakker wordt. Helaas heeft de app nog niet de mogelijkheid om je te wekken als je uit de REM-slaap bent.

Maar als je je Apple Watch ’s nachts draagt, wanneer moet je hem dan opladen? Als je een uur voor bedtijd niet meer zoveel batterij hebt, herinnert de Watch je er alvast aan om nog even snel op te laden voor het slapengaan. Eenmaal wakker in de ochtend zie je direct de batterij-status, zodat je niet vergeet je horloge op te laden tijdens het douchen en tanden poetsen. Je zult even een nieuw ritme moeten vinden, maar zult ook ontdekken dat het horloge razendsnel oplaadt en echt geen hele nacht nodig heeft.

Handen wassen

Lekker actueel in deze tijd: handen wassen. De Watch herkent zelf als je aan het wassen bent, en toont dan een leuke timer van zeep, zodat je ook lang genoeg wast. En ben je het noodzakelijk kwaad alweer even vergeten? Je krijgt een vriendelijke herinnering.

Beschikbaarheid

watchOS 7 is vanaf komend najaar verkrijgbaar als gratis software-update voor Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4 en Apple Watch Series 5 die is gekoppeld met een iPhone 6s of nieuwer met daarop iOS 14 of hoger.