Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van


Lees verder na de advertentie

Op maandag 17 september komt iOS 12 uit. Apple heeft de datum van de iOS 12 release vanavond bekendgemaakt. Je iPhone of iPad worden dankzij deze update stukken sneller, en er zijn veel nieuwe functies.

Nieuw in iOS 12

iOS 12 release

Apple kondigde iOS 12 aan tijdens de WWDC in juni. De hele zomer is er getest met bèta’s van de software. Dit zijn de opvallendste vernieuwingen van iOS 11 in een notendop:

  • Meten. Augmented reality leek tot nu toe een gimmick, maar deze gloednieuwe iOS 12-app laat zien hoe praktisch het kan zijn. Je kunt er voorwerpen mee meten, en de uitkomst is preciezer dan je zou verwachten.
  • Opdrachten. Dit systeem helpt je om op basis van bouwstenen takenreeksen te maken, die je iPhone of iPad automatisch uitvoert. Geef je zo’n takenreeks ook nog een naam, dan hoef je die maar te noemen en Siri gaat voor je aan de slag.
  • Schermtijd. Zit je te vaak en te lang aan je iPhone gekluisterd? Deze nieuwe functie maakt duidelijk hoe het met je smartphone-verslaving gesteld is en helpt je bovendien om maatregelen te nemen.
  • Memoji. Vorig jaar maakten we kennis met animoji – bewegende emoji die jouw gezichtsuitdrukking nabootsen. En dit jaar zijn er de memoji: die lijken sprekend op jou.
  • Foto’s. Foto’s helpt je voortaan om je uitdijende fotocollectie beter te kunnen doorzoeken, met een nieuwe uitgebreide zoekfunctie. Er is een nieuw tabblad, Voor jou, dat je herinnert aan speciale momenten. En het delen van foto’s is veel gemakkelijker.

Daarnaast zijn er talloze kleine vernieuwingen. iBooks heet voortaan Boeken en heeft een metamorfose ondergaan. Niet storen is uitgebreid zodat je telefoontjes op ongemakkelijke plaatsen of momenten voorkomt. En notificaties komen voortaan netjes geordend per app binnen. De komende tijd vind je op deze website heel veel tips over iOS 12!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

[relatedissue]

Updaten naar iOS 12

Updaten naar iOS 12 kan dus op 17 september, naar verwachting om 19.00 uur ’s avonds.

De nieuwe iPhones – de iPhone Xs (Max) en de iPhone Xr worden standaard al geleverd met iOS 12 erop. Alle toestellen die geschikt waren voor iOS 11, kunnen ook iOS 12 aan. In de lijst hieronder zie je welke toestellen allemaal geschikt zijn voor iOS 12.

iPhone

iPad

iPod touch

Updates voor álle Apple-besturingssystemen

Naast de iPhone en iPad kun je binnenkort al je Apple-apparatuur updaten. Want naast iOS 12 bevestigde Apple vanavond ook de release van macOS Mojave, watchOS 5 en tvOS 12.