Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone Xr: wordt dit de populairste nieuwe iPhone?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone Xr kleuren


Lees verder na de advertentie

Zojuist heeft Apple tijdens de keynote de nieuwe iPhone Xr gepresenteerd. Het is niet het duurste nieuwe iPhone-model van dit event, ook niet het beste. Maar misschien wel het interessantste – en het zou ons niets verrassen als het de populairste iPhone wordt.

iPhone 10r kleuren

iPhone Xr: ook één en al scherm

De iPhone Xr lijkt op het eerste gezicht  sprekend op het paradepaardje van vorig jaar (de iPhone X) en op de andere nieuwe iPhone die eerder vanavond gepresenteerd werd: de iPhone Xs Max. Dat wil zeggen: een voorkant die één en al scherm is, met slechts smalle randen eromheen. Bovenaan in het scherm zit een inkeping: de rand is hier wat dikker om ruimte te creëren voor de Face ID-camera. De thuisknop schittert door afwezigheid – Apple lijkt hiermee definitief af te stappen van Touch ID, en je ontgrendelt je iPhone door ernaar te kijken.

iPhone 10r camera

De iPhone Xr is met een scherm van 6,1 inch iets groter dan de iPhone X. Hij is groter dan de 8 Plus, maar in een kleiner design.  Om de kosten te drukken, heeft Apple gekozen voor een lcd-scherm in plaats van een oled-scherm. Volgens Apple is het natuurlijk wel het beste lcd-scherm óóit: een liquid retina display. En in plaats van een dubbele camera, heeft de iPhone Xr een enkele lens – maar je kunt er wél portretfoto’s mee maken. 3D Touch komt te vervallen. Het frame is van aluminium in plaats van rvs.

Door dit soort concessies is de Xr de budget-iPhone van dit jaar. Naar Apple-maatstaven, dan. Een iPhone X-ervaring, maar voor een fijnere prijs.

Specs iPhone Xr


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPhone XR wit

De iPhone Xr heeft net als de eerdere iPhones die we vanavond zagen, een supersnelle A12 Bionic-processor die weer net een slagje sneller en efficiënter is dan de voorganger. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, net zoals bij de iPhone X. Qua opslagcapaciteit kun je kiezen uit 64, 128 en 256 GB. En houd je van kleur? Dan zit je met de Xr aan het juiste adres, want er is een fris kleurenpalet waaruit je kunt kiezen. Zwart, wit, rood, geel, koraal en blauw – voor ieder wat wils, dus. Hoewel het je misschien iets te veel laat denken aan de plastic iPhone 5c.

iPhone Xr kopen?

iPhone XR geel

19 september gaat de Xr in de voorverkoop gaat in de eerste groep landen, waartoe ook Nederland behoort. Vanaf vrijdag 26 september ligt het toestel dan ook daadwerkelijk in de winkels. De prijs van het toestel is afhankelijk van de opslagcapaciteit: hoe meer, hoe duurder. De startprijs is 859 euro. Het toestel wordt geleverd met iOS 12.

[relatedissue]