Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iCloud+ krijgt twee nieuwe abonnementen: dit zijn de prijzen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Er komen niet één, maar twee nieuwe iCloud+ abonnementen. Daarmee biedt de dienst meer opslag dan ooit. Wat houden de abonnementen in? En hoeveel kosten ze?

Nieuwe iCloud+ abonnementen

iCloud is Apple’s eigen online opslagdienst. Je kunt er allerlei bestanden in opbergen, van foto’s en muziek tot back-ups van je apparaten. Apple geeft iedere gebruiker standaard 5 GB aan iCloud-geheugen. Die kun je dus gratis in je zak steken. Wil je meer, dan heb je een abonnement op iCloud+ nodig.

Op het moment van schrijven zijn er vier soorten iCloud+ abonnementen, maar daar komt binnenkort verandering in. Apple heeft gisteravond twee nieuwe iCloud+ abonnementen aangekondigd: een met 6 TB opslagruimte en een met 12 TB (!) opslagruimte. Ze zijn beschikbaar vanaf 18 september, op dezelfde dag als de iOS 17 release.

Voor de gemiddelde Apple-gebruiker zijn de abonnementen vast te veel van het goede. Gebruik je iCloud voor werk of heb je een grote fotobibliotheek, dan komt 6 of 12 TB wellicht wel van pas. Of als je iCloud+ met je gezin deelt.

iCloud+ prijzen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met de komst van de nieuwe iCloud+ abonnementen zijn de prijzen als volgt:

Opslag Prijs
5 GB gratis
50 GB € 0,99 per maand
200 GB € 2,99 per maand
2 TB € 9,99 per maand
6 TB € 29,99 per maand
12 TB € 59,99 per maand

Apple One

Ook kun je je abonneren op Apple One. Met deze bundel heb je niet alleen toegang tot iCloud+, maar ook Apple Music, Apple Arcade en Apple TV+. Er zijn twee Apple One-abonnementen. Het individuele abonnement heeft 50 GB iCloud-ruimte, het gezinsabonnement maar liefst 200 GB.

Apple-event

De nieuwe iCloud-abonnementen werden aangekondigd tijdens een Apple-event op 12 september. Het hoogtepunt van de avond was de iPhone 15, maar er werden nog veel meer nieuwe producten onthuld. Hier lees je er alles over:

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!