Terug naar ‘Apple werkt aan goedkope iPads, ook AR-bril in de maak’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan goedkope iPads, ook AR-bril in de maak’

Door Koen van Ekeren15 mei 2020 09:012 min. leestijd0

Dit voorjaar presenteerde Apple een nieuwe iPad Pro, maar over de goedkopere iPads hebben we lang niets gehoord. Ming-Chi Kuo brengt daar nu verandering in. De betrouwbare Apple-analist meldt dat Apple werkt aan iPads met nieuwe schermformaten. Bovendien heeft hij nieuws over Apple’s AR-bril.

 goedkope iPad 2020

Nieuwe, goedkope iPad 2020

Bij de nieuwe iPad-modellen gaat het om een 10,8-inch iPad en een 8,5 tot 9-inch iPad mini. Dit zou betekenen dat het schermformaat een stukje groeit. Nu heeft de iPad 2019 (7e generatie) een display van 10,2 inch. Bij de iPad mini 2019 is dat kleiner: 7,9 inch. Het is niet duidelijk of Apple grotere iPads wil introduceren, of dat het schermformaat wordt vergroot door de randen kleiner te maken.

Interessant is dat Kuo erbij vertelt dat de twee iPad-modellen ‘de productstrategie van de iPhone SE 2020 volgen’, waarbij een betaalbaar prijskaartje en snelle chip de belangrijkste verkoopargumenten zijn. We moeten nog wel geduld hebben. De iPad van de 8e generatie wordt in de tweede helft van 2020 verwacht. De nieuwe iPad mini zou pas in de eerste helft van 2021 verschijnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple-bril

AR-bril

Verder is er nieuws over de augmented reality-headset die Apple ontwikkelt. Kuo verwacht dat deze Apple-bril op z’n vroegst in 2022 wordt gelanceerd. Volgens eerdere geruchten lijkt de AR-bril op de Ocolus Quest van Facebook, maar dan met een slanker ontwerp.

Om te zorgen dat de bril comfortabel is om voor lange tijd te dragen, zou hij voor de rekenkracht afhankelijk zijn van de iPhone om hem slank en licht te houden. De Apple-bril zou beschikken over een scherm met een hoge resolutie. Bovendien heeft hij een eigen besturingsysteem: rOS (reality OS). Apple onderzoekt nog op welke manier je de bril bedient. Dit kan met een aanraakscherm zijn, met je stem of met behulp van hoofdgebaren.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar