Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt iPhone-app uit voor camerafanaten (en hij kost niks)

Auteur: Ward Edema
2 reacties
Final Cut Camera

Apple heeft een nieuwe iPhone-app gelanceerd: Final Cut Camera. Hij is gratis te downloaden, en voor camerafanaten is hij echt een must!

Lees verder na de advertentie

Final Cut Camera

Je iPhone is een fantastische filmcamera. Maar hoewel richten en schieten met de Camera-app doorgaans prima resultaten geeft, kun je nog net wat meer bereiken als je instellingen zoals de ISO en sluitertijd handmatig aanpast. En laten die opties nou net in de app ontbreken.

Volg het laatste iPhone-nieuws via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nu waren er al apps als Pro Camera by Moment of Filmic Pro waarmee je wél die camera-instellingen kon aanpassen, maar daar zaten ook aardige kosten aan verbonden – met name bij laatstgenoemde. Gelukkig is er nu een gratis app van Apple die je alle cameraregelaars geeft die je je maar kunt wensen: Final Cut Camera!

Heel veel opties

Final Cut Camera werd al eerder dit jaar aangekondigd tijdens een Apple-event. Je krijgt ermee de mogelijkheid om je ISO, sluitertijd, witbalans en focus in te stellen voor het ideale beeld. En als je deze instellingen vastzet, weet je zeker dat elk shot er hetzelfde uitziet – dat scheelt weer tijdens de nabewerking.

Final Cut Camera app

Ook heb je in de app de optie om je resolutie, beeldsnelheid, codec en kleurcodering aan te passen. En met behulp van zebra-indicators, beeldverhoudingshulplijnen en rasters weet je altijd of je beeld scherp, juist belicht en goed uitgelijnd is. Ook gaaf: gebruik je Final Cut Pro voor de iPad, dan kun je meerdere iPhones met Final Cut Camera gebruiken om live opnames te maken met meerdere perspectieven (Live Multicam).

Final Cut Camera downloaden

Final Cut Camera werkt op alle iPhone-modellen met iOS 17.4 of nieuwer, en is gratis te downloaden. Wil je gebruikmaken van Live Multicam, dan heb je een iPad nodig met daarop Final Cut Pro (met betaald abonnement). Je vindt Final Cut Camera in de App Store: