Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Disney+ delen met anderen wordt onmogelijk: dit is wanneer

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Disney+ wachtwoord delen

Na Netflix gaat nu ook Disney+ optreden tegen het delen van wachtwoorden met vrienden en familie, en dat gebeurt dit jaar nog.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Disney+ wachtwoord delen

Disney+ gaat zich verzetten tegen abonnees die hun wachtwoord delen met mensen buiten hun eigen huishouden, zo bevestigde Disney CEO Bob Iger gisteren. In een interview met het Amerikaanse CNBC zei hij dat de streamingdienst ‘hun eerste echte stap in het delen van wachtwoorden’ in juni zal zetten. Volgens Iger speelt deze strategie een sleutelrol bij het behalen van de doelen van de dienst.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In eerste instantie zal Disney+ slechts in ‘een aantal landen’ in een ‘aantal markten’ optreden tegen het delen van wachtwoorden, aldus Iger. De Verenigde Staten is ongetwijfeld als eerste aan de beurt. Maar of abonnees in Nederland en België ook direct worden getroffen, blijft nog onduidelijk. Wel verklapte Iger in hetzelfde interview dat de dienst deze plannen in september van 2024 naar de rest van de wereld zal brengen. Abonnees hier zullen er dit jaar dus hoe dan ook aan moeten geloven.

Steeds moeilijker

Het is niet nieuw dat Disney+ het wil opnemen tegen zogenaamde ‘meelifters’. De streamingdienst kondigde eind 2023 al aan stappen te zullen zetten, te beginnen in Canada. Daar kregen abonnees in september een e-mail dat het vanaf november verboden zou worden om het wachtwoord van hun Disney+ account te delen. Er werden vervolgens nog geen stappen ondernomen, maar daar komt binnenkort dus verandering in.

Wel blijft het onduidelijk hoe Disney+ de nieuwe regel zal handhaven. De dienst verklapte alleen dat het ‘het gebruik van je account zal analyseren’. Op die manier weet Disney+ zeker dat abonnementen alleen in één enkel huishouden worden gebruikt.

Netflix

Netflix profiel overzetten

Wellicht neemt Disney+ de strategie van Netflix over. Deze streamingdienst maakt het hun abonnees sinds 2023 ook erg moeilijk om een abonnement te delen: aan de hand van IP-adressen en ID-nummers van apparaten controleert Netflix per account op welke locaties er wordt gestreamd. Gebeurt dit vaak op een specifieke plek buiten het adres van het opgegeven huishouden, dan grijpt de dienst in.

Wel is het mogelijk om toch nog iemand buiten je huishouden toegang te geven tot je Netflix-account. Hiervoor moet je echter € 3,99 extra per lid betalen, bovenop je abonnement dus. En kennelijk was dit erg lucratief voor de streamingdienst. Netflix kondigde vijf maanden geleden aan dat het drie maanden na het invoeren van de nieuwe regel maar liefst 8.8 miljoen nieuwe abonnees had, meer dan 2.4 miljoen meer vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Veel extra kijkers hebben dus toch maar een eigen abonnement afgesloten.

Geen Disney+ wachtwoord delen: en nu?

Heb je het inmiddels wel gehad met Netflix en Disney+? Nederland is heel wat alternatieven rijk! Ontdek daarom wat de beste streamingdiensten van 2024 zijn.

Misschien gebruik je juist het Disney+ account van een ander. Besloten om toch je eigen account te nemen? Met deze Disney Plus aanbieding kun je streamen voor een lagere prijs per maand.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!