Terug naar Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 7 beste streamingdiensten in 2023
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 7 beste streamingdiensten in 2023

Door Annemiek Lourensen2 februari 2023 10:384 min. leestijd9

Netflix wordt steeds duurder, heeft inmiddels ook reclame én gaat je binnenkort ook nog eens tegenhouden om je account te delen! Tijd voor iets anders: dit zijn de beste streamingdiensten in 2023.

Beste streamingdiensten 2022

Beste streamingdiensten in 2023

Netflix gaat het aankomend jaar steeds meer veranderen. Zo komt er een nieuw abonnement met reclames, en deel jij Netflix buiten je gezin, dan gaat dit irritante trucje het tegenhouden. In de Verenigde Staten is stap één van dit plan al doorgevoerd, met een basisabonnement van € 4,99 per maand. En stap twee begint al in maart.

Voor veel mensen is dit een reden om het Netflix-abonnement op te zeggen. Want nog meer betalen voor de streamingdienst die nu al de duurste is … waarom zou je dat nou doen? En wie wil er nou streamen met reclames? Wij hebben de beste streamingdiensten in 2023 op een rij gezet, zodat je ook zonder Netflix straks genoeg te kijken hebt.

1. Disney+

Disney+

Hoewel de naam Disney+ doet vermoeden dat je met deze streamingdienst alleen brave tekenfilms kunt kijken, is dit zeker niet het geval. Disney is een gigant: ze bezitten 20th Century Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm en National Geographic. De films van die studio’s kijk je dus allemaal via Disney+.

Disney+
€ 9,99 per maand of € 99,90 per jaar (4K, vier apparaten tegelijk)

2. HBO Max

HBO Max

HBO blinkt uit in zijn eigen series: die staan bekend om hun hoge kwaliteit. Denk aan Game of Thrones, Chernobyl, The Sopranos, Westworld, The Wire en nog veel meer. Die stream je bij HBO Max, evenals de nieuwste films van Warner Bros. en DC, en series van Cartoon Network.

HBO Max
€ 5,99 per maand of € 46,99 per jaar (720p, één apparaat tegelijk)
€ 7,99 per maand of € 59,99 per jaar (4K, drie apparaten tegelijk)

3. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is met afstand de goedkoopste streamingdienst van Nederland. Toch krijg je voor dat bedrag flink wat content, waaronder álle James Bond-films, de hitserie The Boys, en The Grand Tour met het originele trio van Top Gear. Ook leuk: je krijgt er Amazon Prime bij, met gratis verzending en kortingen voor je Amazon-bestellingen.

Amazon Prime Video
€ 2,99 per maand (4K, drie apparaten tegelijk)

4. Viaplay

Beste streamingdiensten Viaplay

Kijk je voornamelijk naar sport, dan ben je bij Viaplay aan het juiste adres. Zo heeft de dienst sinds vorig jaar de uitzendrechten voor de Formule 1 te pakken. Je kunt er ook genieten van internationale voetbalcompetities zoals de Premier League en de Duitse Bundesliga, evenals sporten als darten en vechtsporten. Al heeft Viaplay ook een ruim aanbod aan films en series, met name van Scandinavische bodem.

Viaplay

€ 15,99 per maand of (tijdelijk) € 10, 49 per maand bij een jaarabonnement (2 streams tegelijk, tot op 5 apparaten bruikbaar binnen 24 uur)

5. Apple TV+

Apple TV+

Vraag eens rond aan je vrienden of familie: “Wie van jullie heeft hier Apple TV+”? Waarschijnlijk hoor je krekels. Toch heeft Apple’s streamingdienst genoeg series en films die de moeite waard zijn, zoals For All Mankind, Ted Lasso, The Morning Show, en Oscar-winnaar CODA.

Apple TV+
€ 6,99 per maand (4K, vijf apparaten tegelijk)

6. SkyShowtime

Beste streamingdiensten SkyShowtime

SkyShowtime is de meest recente aanwinst qua streamingdiensten in Nederland. Het aanbod is nog vrij beperkt, maar laat dat de pret niet bederven. De dienst is namelijk de thuisbasis van franchises als Mission: Impossible, Star Trek en de Jurassic Park en World films, evenals klassiekers als Jaws en The Godfather.

SkyShowtime
€ 6,99 per maand (1080p, drie apparaten tegelijk)
€ 3,49 per maand (1080p, drie apparaten tegelijk, alleen bij abonnementen die zijn afgesloten vóór 7 december 2022)

7. Videoland

Beste streamingdiensten Videoland

Videoland is de grote streamingdienst van eigen bodem. De nadruk ligt hier op Nederlandstalige films, series en content van eigenaar RTL, zoals Expeditie Robinson, Een Jaar van je Leven en Goede Tijden Slechte Tijden. Maar er zijn ook veel Videoland Originals: van Special Forces VIPS en Love Island tot het populaire Mocro Maffia. Wil je toch liever een Hollywood-productie? Probeer dan een van de 697 films en 281 series uit het buitenland.

Videoland
€ 4,99 per maand (SD of HD, één apparaat tegelijk, inclusief reclame, geen downloads-to-go)
€ 8,99 per maand (SD of HD, twee apparaten tegelijk, reclamevrij, downloads-to-go)
€ 10,99 per maand (SD of HD, vier apparaten tegelijk, reclamevrij, downloads-to-go)

De beste streamingdiensten voor niche films en series

Van anime tot korte films – is je smaak in films en series een beetje niche? Dan moet je net wat verder kijken om een leuke streamingdienst te vinden. Misschien dat een van de volgende diensten bij je past:

  • Cinetree: kleinere producties met een filmselectie van experts – € 7,99 per maand
  • Arte: documentaires, concerten en andere culturele televisie – gratis
  • Crunchyroll: collectie van meer dan 1000 anime-titels – € 6,99 per maand
  • Viki: dramaseries uit Zuid-Korea, Japan, Taiwan en andere Aziatische landen – € 4,99 per maand
  • Cineshort: honderden (originele) korte films, waaronder van filmfestivals – € 2,99 per maand
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

9
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Cees
Lezer
Cees

ik vind de series op HBO, Disney, Prime Video en Apple TV nog niet echt om over naar huis te schrijven. In dit rijtje mis ik nog Videoland. Nu maar hopen dat de soep niet zo heet gegeten wordt. Want anders voel ik mezelf toch genoodzaakt om mijn jarenlange abbonement op te zeggen. Ga niet nog meer betalen voor een streamingdienst waar niet bijna alles opstaat (heb nu het duurste abonnement). Misschien eens naar Spotify kijken daar heb je zo goed als alle muziek die er is. Daar heb ik ook het duurste abonnement maar heb het idee dat ik… Lees meer »

Werner
Lezer
Werner

Ik hoop dat HBO ook los naar België komt, nu zit het hier in het Streamz pakket van Telenet en is als je alle content wil kijken 20€/m kost wat duurder is dan Netflix. Dat Netflix abonnementen zou verliezen was te verwachten maar ergens blijven zij wel marktleider en brengen ze ook de meeste originals uit. Prime Video is niet slecht als je niet in België woont, de meeste series en films zijn hier in het Frans gesynchroniseerd zonder de optie om het in de originele taal te zetten. Maar voor 2,99€ blijft het wel de goedkoopste. Disney+ is best… Lees meer »

Rico
Lezer
Rico

Nou ik heb er een hard hoofd in dat het gedaan is met Netflix! Netflix zal altijd op nummer 1 blijven al is het alleen maar omdat zij veel buitenlandse kassuccesen hebben op hun platform. Daar komen de overige streaming diensten niet eens een beetje bij in de buurt. Ik snap dat Netflix heet deel fenomeen tegen wilt gaan en daar hebben zij alle recht toe! Abonnees en meelifters hebben jaren lang geluk gehad maar daar komt toch een keer een einde aan en die keer is helaas voor hen dit jaar! Als iedereen gewoon betaald voor zijn/haar lidmaatschap heeft… Lees meer »

Magda
Lezer
Magda

Reclames bij Netflix? Dan ben ik weg.

P. Winkelman
Lezer
P. Winkelman

Magda, dat is bij de goedkoopste abonnement.

Erik
Lezer
Erik

Je geeft aan dat de delers jarenlang gratis geprofiteerd hebben.
Ik zie dat anders.

Heb vanaf het begin een abonnement. Voor maximaal twee gelijktijdige streams. En daar moet ik dan toch, ongeacht locatie, gebruik van kunnen maken?
Dat ze later ineens met maatregelen komen om verder te beperken vind ik juist onterecht.

Wie zegt bovendien dat mensen die vanuit twee adressen kijken niet ook een huishouden zijn?

Als ik moet bijbetalen omdat mijn dochter op een ander adres verblijft, is het einde abonnement.

P. Winkelman
Lezer
P. Winkelman

Ik heb Netflix en videoland en vind het genoeg. En zo af en toe naar de bios.

Ikweer
Lezer
Ikweer

Nou en

Dennis Rijs
Lezer
Dennis Rijs

Het is, één huishouden, niet één gezin. Maar heb je een camping/ tuinhuisje/ander vakantieverblijf. Dan gaat het eigenlijk nog wel om één huishouden. En dan geldt dat argument wel. Trouwens, velen zullen Netflix te duur vinden als ze de kosten niet kunnen delen. Dat betekent dat ze dus abonnees gaan verliezen, inplaats van winnen.