Terug naar Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 7 beste streamingdiensten in 2023
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 7 beste streamingdiensten in 2023

Door Annemiek Lourensen25 mei 2023 16:484 min. leestijd20

Netflix wordt steeds duurder, heeft ook reclame, én het kost nu zelfs extra om je account te delen. Tijd voor iets anders: dit zijn de beste streamingdiensten in 2023.

Beste streamingdiensten 2022

Beste streamingdiensten 2023

Netflix verandert steeds meer, maar ook in negatieve zin. Zo is er in de Verenigde Staten al een nieuw abonnement met reclames. En deel jij je Netflix-account buiten je eigen huishouden, dan zijn hier sinds deze week extra kosten aan verbonden – ook in Nederland. Iedere kijker die niet bij jou thuis woont, moet namelijk een maandelijks tarief van € 3,99 betalen om te blijven kijken. En dat komt dus bovenop het bedrag dat bij jou wordt afgeschreven.

Voor veel gebruikers is dit genoeg reden om hun Netflix-abonnement op te zeggen. Want nog meer betalen voor de streamingdienst die nu al de duurste is … waarom zou je dat nou doen? En wie wil er nou streamen met reclames? Wij hebben de beste streamingdiensten in 2023 op een rij gezet, zodat je ook zonder Netflix genoeg te kijken hebt.

Wil je vaker dit soort tips ontvangen? En het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1. Disney+

Disney+

Hoewel de naam Disney+ doet vermoeden dat je met deze streamingdienst alleen brave tekenfilms kunt kijken, is dit zeker niet het geval. Disney is een gigant: ze bezitten 20th Century Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm en National Geographic. De films en series van die studio’s kijk je dus allemaal via Disney+.

Disney+

 • € 9,99 per maand of € 99,90 per jaar (4K, vier apparaten tegelijk)

2. Viaplay

Beste streamingdiensten Viaplay

Kijk je voornamelijk naar sport, dan ben je bij Viaplay aan het juiste adres. Zo heeft de dienst sinds vorig jaar de uitzendrechten voor de Formule 1 te pakken. Je kunt er ook genieten van internationale voetbalcompetities zoals de Premier League en de Duitse Bundesliga, evenals sporten als darten en vechtsporten. Al heeft Viaplay ook een ruim aanbod aan films en series, met name van Scandinavische bodem.

Viaplay

 • € 15,99 per maand, of € 13,99 per maand bij een jaarabonnement (2 streams tegelijk, tot op 5 apparaten bruikbaar binnen 24 uur)

3. HBO Max

HBO Max

HBO blinkt uit met hun zelfgemaakte series en films, met dank aan de hoge kwaliteit. Denk aan Game of Thrones, Chernobyl, The Sopranos, Westworld, The Last of Us en nog veel meer. Die stream je bij HBO Max, evenals de nieuwste films en series van Warner Bros., DC, en Cartoon Network.

HBO Max

 • € 5,99 per maand of € 46,99 per jaar (720p, één apparaat tegelijk)
 • € 7,99 per maand of € 59,99 per jaar (4K, drie apparaten tegelijk)

4. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is met afstand de goedkoopste streamingdienst van Nederland. Toch krijg je voor dat bedrag flink wat content, waaronder álle James Bond-films, de hitserie The Boys, en The Grand Tour met het originele trio van Top Gear. Ook leuk: je krijgt er Amazon Prime bij, met gratis verzending en kortingen voor je Amazon-bestellingen.

Amazon Prime Video

 • € 2,99 per maand (4K, drie apparaten tegelijk)

5. Apple TV+

Apple TV+

Vraag eens rond aan je vrienden of familie: “Wie van jullie heeft hier Apple TV+”? Waarschijnlijk hoor je krekels. Toch heeft Apple’s streamingdienst genoeg series en films die de moeite waard zijn, zoals For All Mankind, Ted Lasso, The Morning Show, en Oscar-winnaar CODA.

Apple TV+

 • € 6,99 per maand (4K, vijf apparaten tegelijk)

6. SkyShowtime

Beste streamingdiensten SkyShowtime

SkyShowtime is de meest recente aanwinst qua streamingdiensten in Nederland. Het aanbod is nog vrij beperkt, maar laat dat de pret niet bederven. De dienst is namelijk de thuisbasis van franchises als Mission: Impossible, Star Trek en de Jurassic Park en World films, evenals klassiekers als Jaws en The Godfather.

SkyShowtime

 • € 6,99 per maand (1080p, drie apparaten tegelijk)
 • € 3,49 per maand (1080p, drie apparaten tegelijk, alleen bij abonnementen die zijn afgesloten vóór 7 december 2022)

7. Videoland

Beste streamingdiensten Videoland

Videoland is de grote streamingdienst van eigen bodem. De nadruk ligt hier op Nederlandstalige films, series en content van eigenaar RTL, zoals Expeditie Robinson, Een Jaar van je Leven en Goede Tijden Slechte Tijden. Maar er zijn ook veel Videoland Originals: van Special Forces VIPS en Love Island tot het populaire Mocro Maffia. Wil je toch liever een Hollywood-productie? Probeer dan een van de 697 films en 281 series uit het buitenland.

Videoland

 • € 4,99 per maand (SD of HD, één apparaat tegelijk, inclusief reclame, geen downloads-to-go)
 • € 8,99 per maand (SD of HD, twee apparaten tegelijk, reclamevrij, downloads-to-go)
 • € 10,99 per maand (SD of HD, vier apparaten tegelijk, reclamevrij, downloads-to-go)

De beste streamingdiensten voor niche films en series

Van anime tot korte films – is je smaak in films en series nogal niche? Dan moet je net wat verder kijken voor een streamingdienst die bij je past. Wat dacht je zoal van de volgende opties:

 • Cinetree: kleinere producties met een filmselectie van experts – € 7,99 per maand
 • Arte: documentaires, concerten en andere culturele televisie – gratis
 • Crunchyroll: collectie van meer dan 1000 anime-titels – € 6,99 per maand
 • Viki: dramaseries uit Zuid-Korea, Japan, Taiwan en andere Aziatische landen – € 4,99 per maand
 • Cineshort: honderden (originele) korte films, waaronder van filmfestivals – € 2,99 per maand
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

20
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Cees
Lezer
Cees

ik vind de series op HBO, Disney, Prime Video en Apple TV nog niet echt om over naar huis te schrijven. In dit rijtje mis ik nog Videoland. Nu maar hopen dat de soep niet zo heet gegeten wordt. Want anders voel ik mezelf toch genoodzaakt om mijn jarenlange abbonement op te zeggen. Ga niet nog meer betalen voor een streamingdienst waar niet bijna alles opstaat (heb nu het duurste abonnement). Misschien eens naar Spotify kijken daar heb je zo goed als alle muziek die er is. Daar heb ik ook het duurste abonnement maar heb het idee dat ik… Lees meer »

Brecht
Lezer
Brecht

Wat denk je dat de bazen van Netflix en aandeelhouders gedaan hebben? Ja idd gekeken naar de lange termijn. Een account delen binnen een huishouden blijft perfect mogelijk. Een account delen met vrienden – wat eigenlijk al niet mocht – wordt betalend en dat is wel zo eerlijk toch?

H Vossen
Lezer
H Vossen

Videoland staat er gewoon bij….heb je het artikel gelezen….??

Werner
Lezer
Werner

Ik hoop dat HBO ook los naar België komt, nu zit het hier in het Streamz pakket van Telenet en is als je alle content wil kijken 20€/m kost wat duurder is dan Netflix. Dat Netflix abonnementen zou verliezen was te verwachten maar ergens blijven zij wel marktleider en brengen ze ook de meeste originals uit. Prime Video is niet slecht als je niet in België woont, de meeste series en films zijn hier in het Frans gesynchroniseerd zonder de optie om het in de originele taal te zetten. Maar voor 2,99€ blijft het wel de goedkoopste. Disney+ is best… Lees meer »

Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Streamz van dpg media is 11,95 en daar zie je alles op hbo.

Rico
Lezer
Rico

Nou ik heb er een hard hoofd in dat het gedaan is met Netflix! Netflix zal altijd op nummer 1 blijven al is het alleen maar omdat zij veel buitenlandse kassuccesen hebben op hun platform. Daar komen de overige streaming diensten niet eens een beetje bij in de buurt. Ik snap dat Netflix heet deel fenomeen tegen wilt gaan en daar hebben zij alle recht toe! Abonnees en meelifters hebben jaren lang geluk gehad maar daar komt toch een keer een einde aan en die keer is helaas voor hen dit jaar! Als iedereen gewoon betaald voor zijn/haar lidmaatschap heeft… Lees meer »

Magda
Lezer
Magda

Reclames bij Netflix? Dan ben ik weg.

P. Winkelman
Lezer
P. Winkelman

Magda, dat is bij de goedkoopste abonnement.

Erik
Lezer
Erik

Je geeft aan dat de delers jarenlang gratis geprofiteerd hebben.
Ik zie dat anders.

Heb vanaf het begin een abonnement. Voor maximaal twee gelijktijdige streams. En daar moet ik dan toch, ongeacht locatie, gebruik van kunnen maken?
Dat ze later ineens met maatregelen komen om verder te beperken vind ik juist onterecht.

Wie zegt bovendien dat mensen die vanuit twee adressen kijken niet ook een huishouden zijn?

Als ik moet bijbetalen omdat mijn dochter op een ander adres verblijft, is het einde abonnement.

P. Winkelman
Lezer
P. Winkelman

Ik heb Netflix en videoland en vind het genoeg. En zo af en toe naar de bios.

Ikweer
Lezer
Ikweer

Nou en

Dennis Rijs
Lezer
Dennis Rijs

Het is, één huishouden, niet één gezin. Maar heb je een camping/ tuinhuisje/ander vakantieverblijf. Dan gaat het eigenlijk nog wel om één huishouden. En dan geldt dat argument wel. Trouwens, velen zullen Netflix te duur vinden als ze de kosten niet kunnen delen. Dat betekent dat ze dus abonnees gaan verliezen, inplaats van winnen.

Brecht
Lezer
Brecht

Als je dochter op een ander adres woont ben je geen huishouden meer. Dat is toch erg simpel. Woont ze op kamers dan kan ze maandelijks thuis inloggen en gewoon verder kijken.

Jeroen
Lezer
Jeroen

Ik begrijp dat Netflix het delen met niet-betalende meelifters tegen wil gaan. Netflix zou echter moeten kijken naar het aantal betaalde streams, ongeacht huishouden of niet. Nederland telt ruim 3 miljoen alleenwonenden. Door gezinnen/huishoudens in het voordeel te stellen (daar mag delen wel), wordt er verschil gemaakt, dat is niet eerlijk! Als ik wil kijken in 4K-kwaliteit, ben ik al gedwongen tot het duurste abonnement. Dan betaal ik voor 4 streams. Erg jammer dat Netflix door hun positie en stugge beleid toch blijft uitgaan van “huishoudens” en niet van het aantal (eerlijk betaalde) streams.

Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Netflix zou beter een abonnement met 4 K maken met 1 stream,en de klanten laten extra betalen per stream, ik heb ook ultra hd maar moet verplicht 4 streams nemen en heb er maar 2 nodig.. nu bij ons in België betaal ik bij telenet ook per gsm abonnement op mijn pakket Telenet one waarom kan Netflix dat niet?

Peter
Lezer
Peter

Beetje vreemde redenatie. Ik kijk met mijn dochter soms Netflix. Zij eigen tv. Ik in de woonkamer. En dan twee keer moeten betalen dan zou ik heel snel weg zijn

Wilco
Lezer
Wilco

Helemaal geen vreemde redenatie, wat moet je met vier streams als je alleen of met z’n tweeën bent?
Ze zouden het ook op de manier van Spotify (single, duo of family) kunnen doen, en dan nog de keuze HD of 4K.

Jan
Lezer
Jan

Hier ben ik het volledig mee eens. Ik ben zelf een alleenstaande en kan niet begrijpen dat als ik een abonnement voor 1 stream heb, dat automatisch betekent dat ik een (voor huidige begrippen) matige beeldkwaliteit krijg.

Cas
Lezer
Cas

Wij hebben Netflix uit. Alles gezien wat de moeite waard is. Abonnee van het eerste uur. En de meeste nieuwe content is erbarmelijk slecht. Alsof de tekstschrijvers al jaren staken.
Op zoek naar een alternatief kom ik dus hier uit. En dan blijkt dat er geen volwaardig alternatief voor Netflix bestaat. Geen enkele dienst biedt een compleet aanbod. Op basis van de beschrijvingen en de websites van diverse aanbieders kan ik me niet voorstellen dat ik ergens langer dan 3 maanden lid van ben.
Wat een armoe. Opzeggen dan maar en lekker een boek lezen.

Evert
Lezer
Evert

Ben het op zich niet oneens dat de klanten aan hun voorwaarden worden gehouden. Maar vorige week dus via de inmiddels bekende pop-up aangegeven op de TV dat in het huisadres staat tot de zo zogenaamde huishouden behoord. Ook op de tweede TV in de slaapkamer leiden dit niet tot problemen. En op de telefoon of tablet speelt dit verhaal immers nog helemaal niet. Maar afgelopen weekend stond deze vraag dus ook op onze vaste TV in ons recreatie chalet. En daar de eigen aansluiting via ziggo kabel op het vakantie park niet overeen komt met het IP adres in… Lees meer »