Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 7 beste streamingdiensten in 2024

Auteur: Annemiek Lourensen
26 reacties
Beste streamingdiensten 2022

Netflix wordt steeds duurder, krijgt ook reclame, én het kost nu zelfs extra om je account te delen. Tijd voor iets anders: dit zijn de beste streamingdiensten in 2024.

Lees verder na de advertentie

Beste streamingdiensten 2024

Netflix verandert steeds meer, maar ook in negatieve zin. Zo is er in de Verenigde Staten al een nieuw abonnement met reclames. En deel jij je Netflix-account buiten je eigen huishouden, dan zijn hier sinds 2023 extra kosten aan verbonden – ook in Nederland. Voor iedere kijker die niet bij jou thuis woont, moet je namelijk een ‘extra-lidplek’ kopen. Dit houdt in dat je maandelijks een tarief van € 3,99 per extra lid moet betalen zodat zij kunnen blijven kijken. En dat komt dus bovenop het bedrag dat bij jou al wordt afgeschreven.

Voor veel gebruikers is dit reden genoeg om hun Netflix-abonnement op te zeggen. Want nog meer betalen voor de streamingdienst die nu al de duurste is … waarom zou je dat nou doen? En wie wil er nou streamen met reclames? Wij hebben de beste streamingdiensten in 2024 op een rij gezet, zodat je ook zonder Netflix genoeg te kijken hebt.

kooptip

1. Disney+

Disney+

Hoewel de naam Disney+ doet vermoeden dat je met deze streamingdienst alleen brave tekenfilms kunt kijken, is dit zeker niet het geval. Disney is een gigant: ze bezitten 20th Century Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm en National Geographic. De films en series van die studio’s kijk je dus allemaal via Disney+.

 • € 10,99 per maand of € 109,90 per jaar (4K, vier apparaten tegelijk)

2. HBO Max

HBO Max

HBO Max blinkt uit met hun zelfgemaakte series en films, met dank aan de hoge kwaliteit. Denk aan Game of Thrones, Chernobyl, The Sopranos, Westworld, The Last of Us en nog veel meer. Die stream je allemaal bij HBO Max, evenals de nieuwste films en series van Warner Bros., DC, en Cartoon Network.

 • € 7,99 per maand of € 59,99 per jaar (4K, drie apparaten tegelijk)

3. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is met afstand de goedkoopste streamingdienst van Nederland. Toch krijg je voor dat bedrag flink wat content, waaronder álle James Bond-films, de hitserie The Boys, en de remake-serie van Mr. & Mrs. Smith. Ook leuk: je krijgt er Amazon Prime bij, met gratis verzending en kortingen voor je Amazon-bestellingen.

 • € 4,99 per maand of € 49,90 per jaar (4K, drie apparaten tegelijk)

4. Viaplay

Beste streamingdiensten Viaplay

Kijk je voornamelijk naar sport, dan ben je bij Viaplay aan het juiste adres. Zo heeft de dienst sinds 2022 de uitzendrechten voor de Formule 1 te pakken. Je kunt er ook genieten van internationale voetbalcompetities zoals de Premier League en de Duitse Bundesliga, evenals sporten als darten en vechtsporten. Al heeft Viaplay ook een ruim aanbod aan films en series, met name van Scandinavische bodem.

 • € 15,99 per maand, of € 12,79 per maand bij een jaarabonnement (1080p, twee apparaten tegelijk en tot op vijf apparaten bruikbaar binnen 24 uur)

5. Apple TV+

Apple TV+

Vraag eens rond aan je vrienden of familie: ‘Wie van jullie heeft hier Apple TV+‘? Waarschijnlijk hoor je krekels. Toch heeft Apple’s streamingdienst genoeg series en films die de moeite waard zijn, zoals Severance, Ted Lasso, The Morning Show, en zelfs de Oscar-genomineerde Apple Original-film Killers of the Flower Moon. En de bioscoopfilms Napoleon en Argylle komen er binnenkort ook aan!

 • € 9,99 per maand (4K, vijf apparaten tegelijk)

6. SkyShowtime

Beste streamingdiensten SkyShowtime

SkyShowtime is de meest recente aanwinst qua streamingdiensten in Nederland. Het aanbod is nog vrij beperkt, maar laat dat de pret niet bederven. De dienst is namelijk de thuisbasis van franchises als Mission: Impossible, Star Trek, en Jurassic Park, maar ook van blockbusters als The Super Mario Bros. Movie, en Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Maar ook van klassiekers als Jaws en The Godfather.

 • € 6,99 per maand, € 27,50 voor zes maanden, of € 54,99 per jaar (1080p, twee apparaten tegelijk)

7. Videoland

Beste streamingdiensten Videoland

Videoland is de grote streamingdienst van eigen bodem. De nadruk ligt hier op Nederlandstalige films, series en content van eigenaar RTL, zoals Expeditie Robinson, Een Jaar van je Leven en Goede Tijden Slechte Tijden. Maar er zijn ook veel Videoland Originals: van Special Forces VIPS en Love Island tot het populaire Mocro Maffia. Wil je toch liever een Hollywood-productie? Probeer dan een van de 697 films en 281 series uit het buitenland.

 • Basis: € 4,99 per maand (1080p, één apparaat tegelijk, inclusief reclame, geen downloads)
 • Plus: € 9,99 per maand (1080p, twee apparaten tegelijk, reclamevrij, met downloads)
 • Premium: € 11,99 per maand (1080p, vier apparaten tegelijk, reclamevrij, met downloads)

De beste streamingdiensten voor niche films en series

Van anime tot korte films – is je smaak in films en series nogal niche? Dan moet je net wat verder kijken voor een streamingdienst die bij je past. Wat dacht je zoal van de volgende opties:

 • Cinetree: kleinere producties met een filmselectie van experts – € 9,99 per maand bij maandabonnement, € 7,99 per maand bij halfjaarabonnement, € 6,99 per maand bij jaarabonnement
 • Arte: documentaires, concerten en andere culturele televisie – gratis
 • Crunchyroll: collectie van meer dan duizend anime-titels – € 6,99 per maand (Fan-abonnement), € 9,99 per maand (Mega fan-abonnement), € 99,99 per jaar bij jaarabonnement
 • Viki: dramaseries uit Zuid-Korea, Japan, Taiwan en andere Aziatische landen – € 4,99 per maand
 • Cineshort: honderden (originele) korte films, waaronder van filmfestivals – € 2,99 per maand