Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze nieuwe functie maakt ChatGPT nog véél beter

Auteur: Ward Edema
0 reacties
ChatGPT plugins


Lees verder na de advertentie

ChatGPT krijgt een nieuwe functie: ChatGPT plugins. Hiermee wordt de slimme chatbot nog slimmer. Dit moet je weten.

ChatGPT plugins

ChatGPT heeft een wat rustige periode gehad de afgelopen maanden. Nadat de slimme chatbot in januari razend populair werd, zijn er weinig grote nieuwe functies aan toegevoegd. Daar komt in de laatste weken eindelijk verandering in. Eerst werd al het slimmere nieuwe taalmodel GPT 4 aangekondigd, en nu komt er nóg een toffe nieuwe functie: ChatGPT plugins.

Met ChatGPT plugins wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om extra functies aan de chatbot toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een plugin van Expedia zodat ChatGPT je beter kan helpen om een reis te plannen, of een plugin van Wolfram waarmee de chatbot complexe berekeningen kan uitvoeren en grafieken kan maken.

ChatGPT Browsing

Misschien wel de belangrijkste plugin die tot nu toe is aangekondigd is ChatGPT Browsing. Hiermee krijgt de chatbot toegang tot het internet, zodat hij dingen op kan zoeken die niet in zijn eigen database staan. Je ziet hierbij precies waar ChatGPT zijn informatie vandaan haalt.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Daarmee komt de chatbot een stuk dichter bij de functionaliteit van de Bing AI, die al vanaf zijn introductie het internet door kan spitten. Het maakt een wereld van verschil, en geeft de chatbot een vrijwel oneindige bron van nieuwe informatie.

Nog véél meer ChatGPT plugins

Chat GPT plugin

Naast Expedia, Wolfram en Browsing zijn er nog veel meer plugins aangekondigd – en zullen er ongetwijfeld nog veel volgen. Een volledig overzicht vind je op de website van OpenAI.

ChatGPT plugins zijn nog niet direct voor iedereen beschikbaar. Je kunt je al wel inschrijven voor een wachtlijst, waarbij abonnees van ChatGPT Plus voorrang krijgen. Daarna is het een kwestie van geduld: naar verwachting zijn ChatGPT plugins binnen een paar maanden voor iedereen beschikbaar.

Meer tips voor ChatGPT

Wil je meer lezen over nieuwe functies van ChatGPT, en wat je allemaal nog meer met de chatbot kan? Lees dan onze andere artikelen:

En wil je in de toekomst het laatste nieuws over AI en Apple in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: OpenAI