Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

ChatGPT is nu ook beschikbaar op de Apple Watch – zo vind je de chatbot

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

ChatGPT wordt steeds populairder, en sinds kort is de AI-chatbot ook beschikbaar op de Apple Watch. Met dank aan een nieuwe app. Daarmee kun je zelfs vanaf je pols alles vragen wat je maar wilt.

ChatGPT Apple Watch

Van alle AI’s die momenteel beschikbaar zijn, lijkt ChatGPT het meest populair. Niet heel vreemd: stel de chatbot een vraag of typ een opdracht en ChatGPT antwoordt zowel snel als met natuurlijk taalgebruik. Zo kun je hem (bijna) alles laten doen wat je maar wilt. Denk aan het schrijven van een e-mail, het maken van een samenvatting of simpelweg antwoord geven op een vraag.

Sinds kort is ChatGPT zelfs beschikbaar op de Apple Watch, met dank aan ‘Petey’. Deze app stond voorheen bekend als ‘watchGPT’, maar heeft door probleem met copyright toch een andere naam gekregen. Petey is namelijk niet ontwikkeld door OpenAI – de makers achter ChatGPT – maar door de Nederlander Hidde van der Ploeg. De app zelf komt dus van een andere partij, maar de ingebouwde chatbot is gewoon ChatGPT zoals je het kent.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Overigens werkt deze Apple Watch-versie van ChatGPT precies zoals op je desktop. Dat wil zeggen: stel de chatbot een vraag of geef hem een opdracht door te typen of je stem te gebruiken. En Petey heeft zelfs een complicatie voor je wijzerplaat, waardoor je hem nog sneller kunt raadplegen.

Petey

Als je Petey wilt proberen, moet je overigens wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De app is namelijk alleen beschikbaar op Apple Watches met watchOS 9, en die software-update is alleen compatibel met de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Check? Ook dan ben je nog niet klaar: om Petey te gebruiken, betaal je een eenmalig bedrag van € 4,99.

Besloten om de app te installeren? Navigeer in dat geval naar de App Store op je Apple Watch. Dat werkt als volgt:

  • Druk de Digital Crown (de grote knop aan de zijkant) in.
  • Draai de Digital Crown naar je toe om uit te zoomen.
  • Zoek naar de App Store (het blauwe icoontje met de grote ‘A’ erin) en tik hierop.

Zodra je de App Store hebt geopend, verschijnt er meteen een zoekbalk. Tik hierop, typ de term ‘Petey’ in en tik rechtsboven op ‘Search’. Het eerst resultaat – zoals je in de bovenstaande afbeelding ziet – is de juiste.

Meer over ChatGPT

ChatGPT wordt niet alleen steeds populairder, maar ook steeds geavanceerder. Wil je meer lezen over de slimme chatbot? Kijk dan eens naar de volgende artikelen:

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple- en AI-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!