Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

ChatGPT Plus: hierom is het de 24 dollar per maand (niet) waard

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Chat GPT Plus


Lees verder na de advertentie

ChatGPT Plus is een snellere en betere versie van de slimme chatbot. Maar is het de hoge prijs van 24 dollar per maand waard? Wij zetten alle voordelen op een rij.

ChatGPT Plus

Het zat er al een tijdje aan te komen: ChatGPT heeft nu een betaald abonnement. Maar voordat je wanhopig wordt, is er ook goed nieuws. Het is namelijk niet zo dat de versie die je al kent betaald is geworden – die blijft gewoon gratis beschikbaar. Er is alleen daarnaast nu een betaald abonnement: ChatGPT Plus.

Met ChatGPT Plus krijg je drie grote voordelen ten opzichte van de gratis versie. De eerste is dat je áltijd toegang krijgt tot de chatbot, ook als er extreem veel verkeer op de site zit. Dat is met name handig als de VS en Europa tegelijk wakker zijn – dan valt de site vaak uit. Het tweede voordeel is dat de dienst sneller antwoordt, zodat je niet eindeloos naar die drie puntjes hoeft te staren.

Nieuwe functies

Het laatste en direct het grootste voordeel van ChatGPT Plus is dat je als eerste toegang krijgt tot nieuwe functies en verbeteringen. Daarvan is de eerste nu beschikbaar: GPT-4. Dit is een totaal nieuw taalmodel dat nog veel meer kan dan GPT-3.5, waar de ‘normale’ ChatGPT op draait. Met GPT-4 krijg je tot 40% accuratere antwoorden, met een veel langere lengte tot 25.000(!) woorden. Bovendien kan GPT-4 geüploade afbeeldingen en video’s beschrijven, is hij veel beter in het schrijven van liedjes en gedichten, en kan hij nu zelfs de code schrijven voor een volledige app.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

ChatGPT Plus kost $ 24 per maand (20 dollar + btw). Gebruik je ChatGPT bijvoorbeeld voor je werk, en is het voor jou belangrijk om altijd toegang te hebben én de voordelen het nieuwste taalmodel te benutten? Dan is het voor jou (waarschijnlijk) de flinke prijs waard. ‘Casual’ gebruikers kunnen het echter beter bij de gratis versie houden. Die krijgen waarschijnlijk over een paar maanden óók toegang tot GPT-4.

ChatGPT Plus is onder andere beschikbaar in Nederland en België. Je sluit het abonnement af via chat.openai.com: je ziet hier in de zijbalk de optie ‘Upgrade to Plus’. Je hebt hiervoor een creditcard nodig – ook als je ervoor kiest om Apple Pay te gebruiken. Je kunt het abonnement vervolgens maandelijks opzeggen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer met AI

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van (de gratis versie van) ChatGPT en andere AI’s? Werp dan een blik op onze andere artikelen: