Terug naar Vergeet ChatGPT: hierom is de nieuwe Bing AI op alle fronten beter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vergeet ChatGPT: hierom is de nieuwe Bing AI op alle fronten beter

Door Ward Edema27 februari 2023 08:434 min. leestijd2

Hoewel we nog maar net gewend zijn aan ChatGPT, wordt het nu al tijd voor de volgende revolutie: de nieuwe Bing AI. Hierom is de chatbot van Microsoft zo indrukwekkend.

Bing AI

Van ChatGPT naar Bing AI

Het lijkt misschien wel alsof ChatGPT nog maar net is verschenen, maar inmiddels kunnen we al bijna vier maanden gebruikmaken van de slimme chatbot. En dat is in tech-termen een eeuwigheid. Gezien de ontwikkelingen in AI in sneltreinvaart gaan, zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat de opvolger van ChatGPT er nu al is – en hij is nog baanbrekender dan zijn voorganger.

Bescherm jouw Apple-product, nu 20% korting op alle Decoded accessoires

Bescherm jouw Apple-product, nu 20% korting op alle Decoded accessoires

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Het gaat om de nieuwe Bing AI, een chatbot die geïntegreerd is in Microsoft’s zoekmachine Bing. En hoewel Bing al sinds z’n introductie een ondergeschoven zoekmachine is, gaat daar door de nieuwe ‘Bing Chat’ verandering in komen.

Bing Chat: ChatGPT met oneindige kennis

Maar wat maakt de nieuwe Bing AI nou zo bijzonder? De chatbot is in de basis een ‘huwelijk’ tussen ChatGPT en Bing. Microsoft heeft miljarden geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, en daardoor kon het de technologie achter de chatbot integreren in zijn eigen zoekmachine.

ChatGPT stem

Hierdoor krijg je nu de natuurlijke manier van spreken die ChatGPT al beheerste, maar dan in combinatie met de onuitputtelijke informatie die een zoekmachine als Bing op kan vragen. Dit in tegenstelling tot de originele ChatGPT, die alleen informatie op kon vragen vanuit zijn eigen beperkte database, die slechts tot 2021 was bijgewerkt.

Bing AI is bizar goed

Doordat de Bing AI zowat alle informatie op internet op kan vragen, kan de chatbot bijna alles. Vraag je bijvoorbeeld ‘Raadt iCreate de iPhone 14 aan?’, dan gaat de chatbot zelf door de website van iCreate om onze review en andere artikelen te lezen. Je krijgt dan een heel concreet antwoord:

“Volgens de website van iCreate raden ze de iPhone 14 niet aan. Ze zeggen dat de iPhone 14 weinig verschilt van de iPhone 13 qua design en prestaties. Ze zijn ook niet onder de indruk van de batterijduur en het scherm. Ze raden wel de iPhone 14 Pro (Max) aan, die veel nieuws biedt op het gebied van camera’s, scherm en design. Ze noemen het een toptoestel met een prijskaartje waar je majesteit tegen zegt.”

Hier voegt de Bing AI vervolgens ook referenties aan toe, dus voor iedere uitspraak die hij doet wordt precies aangegeven waar hij de informatie vandaan haalt. In dit geval zijn dat onze iPhone 14 review, iPhone 14 Pro review, en onze eerste indruk van de iPhone 14 Pro.

Handige interface en meer functies

Je krijgt na het antwoord ook direct een stel vragen voorgeschoteld om het gesprek voort te zetten. Die vragen zijn vaak erg handig om net de informatie te krijgen die nog ontbrak in Bing AI’s eerste antwoord. Ook gaaf is dat de Bing AI alle informatie uit zijn zoekmachine niet alleen kan voorkauwen, maar dat hij er ook mee aan de slag kan.

Bing chat

Stel, je vraagt hoe veel benzinekosten je maakt als je met een Kia Picanto 2022 een ritje naar Berlijn maakt, dan zoekt hij naar alles wat hij nodig heeft voor die berekening. Hij kijkt naar het verbruik van de Kia, de afstand van de rit, de gemiddelde snelheid op de route, en de huidige prijzen van benzine. Daarna combineert hij dit voor een concreet antwoord: ‘ongeveer € 48,23’.

Zo gebruik je de nieuwe Bing Chat

Je kunt zelf voorlopig alleen aan de slag met de nieuwe Bing AI via een gesloten bèta, oftewel een testversie. Daarvoor moet je je aanmelden via een wachtlijst, waarna je (meestal na een paar dagen) toegang krijgt. Dat doe je via de website van Bing.

Heb je toegang gekregen? Dan gebruik je de Bing AI via Microsoft Edge op Mac (of Windows), of via de Bing-app op je iPhone. Je hoeft hiervoor alleen in Bing op ‘Chat’ of de chatbubbel te tikken om te beginnen. De AI is waarschijnlijk over een paar weken beschikbaar voor iedereen – kom je niet in de bèta, dan hoef je dus niet heel veel geduld te hebben.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wim
Lezer
Wim

Klopt het dat het alleen op de Mac kan via Edge Dev versie en niet regulier edge? Ik heb toegang tot de beta maar kan alleen Bing via Edge Dev gebruiken.