Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Bing AI nu voor iedereen beschikbaar: hierom is hij beter dan ChatGPT

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Bing AI


Lees verder na de advertentie

De nieuwe Bing AI is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar – zonder wachtlijst! Hierom is de chatbot van Microsoft beter dan ChatGPT.

Van ChatGPT naar Bing AI

Het lijkt misschien wel alsof ChatGPT nog maar net is verschenen, maar inmiddels kunnen we al bijna een halfjaar gebruikmaken van de slimme chatbot. En dat is in tech-termen een eeuwigheid. Gezien de ontwikkelingen in AI in sneltreinvaart gaan, zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat de opvolger van ChatGPT er nu al is – en hij is nog baanbrekender dan zijn voorganger.

Het gaat om de Bing AI, een chatbot die geïntegreerd is in Microsoft’s zoekmachine Bing. Deze was de afgelopen maanden al beschikbaar via een wachtlijst, maar Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat de Bing AI voor iedereen beschikbaar is. Hoewel Bing al sinds z’n introductie een ondergeschoven zoekmachine is, gaat daar door de nieuwe ‘Bing Chat’ verandering in komen.

Bing Chat: ChatGPT met oneindige kennis

Maar wat maakt de nieuwe Bing AI nou zo bijzonder? De chatbot is in de basis een ‘huwelijk’ tussen ChatGPT en Bing. Microsoft heeft miljarden geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, en daardoor kon het de technologie achter de chatbot integreren in zijn eigen zoekmachine.


kooptip

ChatGPT stem

Hierdoor krijg je nu de natuurlijke manier van spreken die ChatGPT al beheerste, maar dan in combinatie met de onuitputtelijke informatie die een zoekmachine als Bing op kan vragen. Dit in tegenstelling tot ChatGPT, die alleen informatie op kan vragen vanuit zijn eigen beperkte database, die slechts tot 2021 is bijgewerkt.

Bing AI is bizar goed

Doordat de Bing AI zowat alle informatie op internet op kan vragen, kan de chatbot bijna alles. Vraag je bijvoorbeeld ‘Raadt iCreate de iPhone 14 aan?’, dan gaat de chatbot zelf door de website van iCreate om onze review en andere artikelen te lezen. Je krijgt dan een heel concreet antwoord:

“Volgens de website van iCreate raden ze de iPhone 14 niet aan. Ze zeggen dat de iPhone 14 weinig verschilt van de iPhone 13 qua design en prestaties. Ook zijn ze niet onder de indruk van de batterijduur en het scherm. Ze raden wel de iPhone 14 Pro (Max) aan, die veel nieuws biedt op het gebied van camera’s, scherm en design. Ze noemen het een toptoestel met een prijskaartje waar je majesteit tegen zegt.”

Hier voegt de Bing AI vervolgens ook referenties aan toe, dus voor iedere uitspraak die hij doet wordt precies aangegeven waar hij de informatie vandaan haalt. In dit geval zijn dat onze iPhone 14 review, iPhone 14 Pro review, en onze eerste indruk van de iPhone 14 Pro. Je kunt zelfs aangeven hoe creatief het antwoord van Bing mag zijn: van droog en feitelijk tot vrij en humoristisch.

Handige interface en meer functies

Je krijgt na het antwoord ook direct een stel vragen voorgeschoteld om het gesprek voort te zetten. Die vragen zijn vaak erg handig om net de informatie te krijgen die nog ontbrak in Bing AI’s eerste antwoord. Ook gaaf is dat de Bing AI alle informatie uit zijn zoekmachine niet alleen kan voorkauwen, maar dat hij er ook mee aan de slag kan.

Bing chat

Stel, je vraagt hoe veel benzinekosten je maakt als je met een Kia Picanto 2022 een ritje naar Berlijn maakt, dan zoekt hij naar alles wat hij nodig heeft voor die berekening. Hij kijkt naar het verbruik van de Kia, de afstand van de rit, de gemiddelde snelheid op de route, en de huidige prijzen van benzine. Daarna combineert hij dit voor een concreet antwoord: ‘ongeveer € 48,23’.

Zo gebruik je de nieuwe Bing Chat

Je kunt vanaf vandaag direct aan de slag met de nieuwe Bing AI via een open bèta, oftewel een testversie die voor iedereen beschikbaar is. Dat doe je via de website van Bing. Je hebt wel Microsoft Edge op Mac (of Windows) nodig, of de Bing-app op je iPhone. Je hoeft hiervoor alleen in Bing op ‘Chat’ of de chatbubbel te tikken om te beginnen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!