Terug naar Microsoft brengt ChatGPT naar Word, Excel en Outlook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft brengt ChatGPT naar Word, Excel en Outlook

Door Koen van Ekeren17 maart 2023 11:502 min. leestijd0

Met ChatGPT schud je razendsnel een verslag of e-mail uit de mouw. Straks is de techniek hiervan ingebouwd in de Office-apps zoals Word, Outlook en Excel, zo kondigt Microsoft aan.

Microsoft Copilot

Copilot

Microsoft heeft honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in ChatGPT, en gaat de techniek nu ook integreren in de bekende Office-apps. Het tech-bedrijf noemt de AI een ‘Copilot’, die een plek krijgt in de zijbalk van de programma’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In Outlook kan Copilot een e-mail samenvatten en een voorgesteld antwoord geven. Zo lees én beantwoord je e-mails sneller. Je kunt de AI ook vragen om van een Word-document een PowerPoint-presentatie te maken, of in real-time een vergadering te notuleren van een Teams-gesprek.

In Excel laat je Copilot een draaitabel maken op basis van gegevens, of zet je jouw sheet binnen een paar seconden om in professionele ogende visualisaties. Met ‘Business Chat’ worden alle gegevens van Office-apps gecombineerd om documenten, presentaties, e-mails op te stellen, of belangrijke datums te vinden.

Release en prijzen

Copilot komt naar alle productiviteitsapps van Microsoft: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Microsoft Viva, Power Platform en meer. De AI wordt op dit moment met een kleine groep klanten van Microsoft getest, dus het is nog niet mogelijk om de functies uit te proberen.

De Copilot is waarschijnlijk niet gratis: binnenkort deelt Microsoft de prijzen en licenties, zo meldt het in een blogpost.

Eerder bracht Microsoft de techniek achter ChatGPT naar zijn zoekmachine: Bing. Die is al voor iedereen toegankelijk, al moet je nog wel eerst deelnemen aan de wachtlijst. De zoekmachine lijkt op een chatbot, maar anders dan ChatGPT laat de nieuwe Bing AI met referenties zien waar hij de informatie vandaan haalt.

Ook concurrent Google zit overigens niet stil. Eerder deze week kondigde de zoekgigant aan dat het ook AI naar zijn productiviteitstools brengt, waaronder Gmail, Google Spreadsheets en Google Docs.

Lees ook: Aan de slag met Midjourney: maak prachtige plaatjes met AI

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar