Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Microsoft brengt ChatGPT naar Word, Excel en Outlook

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Microsoft Copilot


Lees verder na de advertentie

Met ChatGPT schud je razendsnel een verslag of e-mail uit de mouw. Straks is de techniek hiervan ingebouwd in de Office-apps zoals Word, Outlook en Excel, zo kondigt Microsoft aan.

Copilot

Microsoft heeft honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in ChatGPT, en gaat de techniek nu ook integreren in de bekende Office-apps. Het tech-bedrijf noemt de AI een ‘Copilot’, die een plek krijgt in de zijbalk van de programma’s.

In Outlook kan Copilot een e-mail samenvatten en een voorgesteld antwoord geven. Zo lees én beantwoord je e-mails sneller. Je kunt de AI ook vragen om van een Word-document een PowerPoint-presentatie te maken, of in real-time een vergadering te notuleren van een Teams-gesprek.

In Excel laat je Copilot een draaitabel maken op basis van gegevens, of zet je jouw sheet binnen een paar seconden om in professionele ogende visualisaties. Met ‘Business Chat’ worden alle gegevens van Office-apps gecombineerd om documenten, presentaties, e-mails op te stellen, of belangrijke datums te vinden.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

https://www.youtube.com/watch?v=S7xTBa93TX8

Release en prijzen

Copilot komt naar alle productiviteitsapps van Microsoft: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Microsoft Viva, Power Platform en meer. De AI wordt op dit moment met een kleine groep klanten van Microsoft getest, dus het is nog niet mogelijk om de functies uit te proberen.

De Copilot is waarschijnlijk niet gratis: binnenkort deelt Microsoft de prijzen en licenties, zo meldt het in een blogpost.

Eerder bracht Microsoft de techniek achter ChatGPT naar zijn zoekmachine: Bing. Die is al voor iedereen toegankelijk, al moet je nog wel eerst deelnemen aan de wachtlijst. De zoekmachine lijkt op een chatbot, maar anders dan ChatGPT laat de nieuwe Bing AI met referenties zien waar hij de informatie vandaan haalt.

Ook concurrent Google zit overigens niet stil. Eerder deze week kondigde de zoekgigant aan dat het ook AI naar zijn productiviteitstools brengt, waaronder Gmail, Google Spreadsheets en Google Docs.

Lees ook: Aan de slag met Midjourney: maak prachtige plaatjes met AI