Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Blijft Chat GPT gratis? Niet voor iedereen

Auteur: Ward Edema
11 reacties
Chat GPT gratis


Lees verder na de advertentie

Hoewel de slimme chatbot populairder is dan ooit, is het maar de vraag of Chat GPT gratis blijft. Dit moet je weten.

Chat GPT gratis

De kans dat je nog niet bekend bent met ChatGPT is niet zo groot. Deze slimme chatbot duikt inmiddels overal op: kinderen maken er hun huiswerk mee, auteurs schrijven er volledige boeken mee, en je kunt er zelfs je volgende sollicitatiebrief door laten schrijven. Er worden steeds meer manieren ontdekt waarop ChatGPT benut kan worden – maar het kan binnenkort zomaar eens voorbij zijn met de gratis pret.

ChatGPT zit momenteel in een bètafase. Dat wil zeggen dat de chatbot vrij beschikbaar is om te testen, zodat de ontwikkelaar OpenAI hem kan verbeteren. Maar zodra die testfase voorbij is, is het niet gezegd dat Chat GPT gratis blijft. De servers achter de dienst kosten veel geld, evenals de ontwikkeling van de chatbot. Is het onoverkombaar dat ChatGPT betaald wordt?

ChatGPT Pro: $ 42 per maand

Het lijkt erop dat je je daar voorlopig nog geen zorgen over hoeft te maken. Althans – afhankelijk van je gebruik. Sinds vorige week verschijnt bij sommige gebruikers de optie om ChatGPT Pro aan te schaffen. Dit nieuwe abonnement van $42 per maand geeft sneller antwoorden, en staat meer vragen per uur toe. Ook komen nieuwe functies voor ChatGPT éérst uit voor Pro-gebruikers. Gebruik je de dienst dus heel intensief, dan kun je beter voor dit abonnement gaan en moet je dus gaan betalen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

ChatGPT betaald

Ben je meer een casual gebruiker, dan is er voor jou naast deze betaalde optie staat ook het zogenaamde ‘Free Plan’. Deze antwoordt met de standaard snelheid, krijgt minder snel updates, en is alleen beschikbaar als de site van ChatGPT niet te druk is. Je levert dus wat in, maar het kost tegelijkertijd niks. Voor de meeste mensen zal dit genoeg zijn.

Chat GPT gratis: de toekomst

Wat betreft de toekomst: de kans is groot dat OpenAI – het bedrijf achter ChatGPT – uiteindelijk een breder verdienmodel van de chatbot wil maken. Denk hierbij aan advertenties of goedkopere abonnementen. En als het zover is, lees je het als eerste in onze nieuwsbrief! Hierin delen we de laatste nieuwtjes over AI, Apple en meer:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer over AI

Wil je meer lezen over ChatGPT en andere AI-apps die je kunt gebruiken? Werp dan een blik op onze andere artikelen: