Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze app op de iPhone kan van tekst een foto maken – en hij kost niks

Auteur: Ward Edema
0 reacties
A.I. tekst naar foto


Lees verder na de advertentie

Een A.I. die van tekst een foto kan maken is helemaal hip, en de nieuwste variant is gewoon een app op je iPhone – en hij kost niks. Zo gebruik je hem.

Van tekst naar foto met A.I.

Artificiële intelligentie, ofwel A.I., is tegenwoordig slimmer en toegankelijker dan ooit. En dat neemt steeds boeiendere vormen aan. Eerder dit jaar hadden we nog veel lol met de website Craiyon, die simpele plaatjes kon maken van tekst. Oftewel: vul je “alpaca met een zonnebril” in, dan kreeg je dat als computergegenereerd plaatje te zien. Wel erg wazig en met de nodige foutjes – maar je moet ergens beginnen.

In ‘premium’ uitvoeringen van hetzelfde idee, zoals Dall-E 2 en Midjourney, waren de plaatjes al veel gedetailleerder – maar dan wel tegen een betaling. Maar nu komt zo’n gedetailleerde tekst-naar-foto-A.I. helemaal gratis naar je iPhone!

Nieuwe app: Draw Things

De app Draw Things van ontwikkelaar Liu Liu gaat namelijk voor een andere aanpak dan we gewend zijn. Waar andere A.I.’s via krachtige computers hun plaatjes maken – en je dus in feite voor die rekenkracht betaalt – gebruikt Draw Things de kracht van je iPhone. Goed, je iPhone is een stuk minder snel dan een supercomputer en doet er dus wat langer over om een plaatje te berekenen, maar het resultaat is wel nét zo gedetailleerd.

  • Download Draw Things via de App Store (gratis).
    Werkt op iPhone 11 en nieuwer, en iPhone SE (2022).

Zo maak je van tekst een foto met Draw Things


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Draw Things iPhone

Het gebruik van Draw Things is heel simpel:

  1. Start de app voor het eerst op. Hij moet eerst iets meer dan 2 gigabyte aan bestanden downloaden, dus heb geduld!
  2. Je krijgt nu bovenaan een tekstvak zien. Dat is al ingevuld met een opdracht, maar je kunt hem legen en je eigen Engelse tekst invullen.
  3. Tik nu op ‘Generate’ en de afbeelding wordt berekend. Hoe sneller je iPhone, hoe sneller het plaatje laadt.

Dat is alles! Je kunt het plaatje vervolgens opslaan met de ‘Save’-knop, of delen met ‘Share’.

Extra tips

Hoe gedetailleerder je beschrijving, hoe meer je het plaatje naar je hand kunt zetten. Voeg bijvoorbeeld ‘in the style of Van Gogh’ toe om de schilderstijl van Van Gogh na te bootsen, of ‘3D render’ om het te doen lijken op een 3D model. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus de kunst van deze A.I. is om een woordkunstenaar te worden!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het is ook mogelijk om dingen aan bestaande foto’s toe te voegen. Tik hiervoor onderaan op de camera, selecteer een foto, en gebruik vervolgens het gummetje (onderaan, derde bolletje van links) om aan te geven waar de toevoeging moet komen. Vul daarna je tekstopdracht in. Een voorbeeld: wis een stukje van het hoofd van een hond, en vul ‘a hat’ in om daarna een hoedje toe te voegen.

Meer apps?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste toffe apps, en al het nieuws rondom je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!