Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

GPT-4o maakt ChatGPT gratis, officiële Mac-app komt eraan

Auteur: Sven Lamers
1 reacties

OpenAI, het bedrijf achter de AI-tekstgenerator ChatGPT, kondigde gisteravond tijdens een voorjaarsevenement een grote uitbreiding aan. Er komt een nieuw model, genaamd GPT-4o, een Mac-app en een grote verandering voor gratis gebruikers. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Nieuw AI-model GPT-4o

Het eerste punt op de agenda: OpenAI presenteerde zijn nieuwste model met de introductie van GPT-4o, dat verbeterde mogelijkheden biedt op het gebied van tekst-, spraak- en beeldverwerking. Om het in context te plaatsen met de andere modellen: GPT-4o zou even intelligent zijn als GPT-4, maar aanzienlijk sneller werken en bestaande functies verder optimaliseren.

Vooral de uitgebreide beeldverwerkingsmogelijkheden van GPT-4o worden benadrukt. Zo kan het model beter overweg met geüploade afbeeldingen en is er meer interactie mogelijk. GPT-4o kan bijvoorbeeld de foto van een anderstalige menukaart interpreteren en vertalen, maar ook informatie geven over de geschiedenis en betekenis van de beschikbare gerechten.

Toekomstige verbeteringen zijn ook gepland om natuurlijkere en snellere spraakcommunicatie mogelijk te maken. De mogelijkheid om video in realtime te analyseren staat ook op de planning.

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

ChatGPT 4o: gratis voor iedereen

Het nieuwe GPT-4o AI-model is gratis voor alle gebruikers. Niet-betalende klanten moesten het voorheen doen doen met GPT-3.5, maar ze krijgen in de toekomst dus ook toegang tot GPT-4o. Plus-gebruikers krijgen de komende weken echter als eerste toegang tot het nieuwe model en kunnen op de lange termijn tot vijf keer meer berichten naar GPT-4o sturen dan gratis gebruikers. Bovendien blijft de ingebouwde kunst-AI DALL-E exclusief voor Plus-abonnees.

Desktop-app in aantocht

OpenAI heeft ook een nieuwe desktop-app voor macOS aangekondigd, die beschikbaar zal komen voor zowel gratis als betalende gebruikers van ChatGPT. Deze app is ontworpen om naadloos te integreren in de workflows op je Mac. Eenvoudige interacties met ChatGPT moeten mogelijk zijn via een toetsencombinatie (Option+spatie). Dat laat ChatGPT straks concurreren met Spotlight. Het is ook mogelijk om direct in de app schermafbeeldingen te maken en deze met ChatGPT te bespreken.

De Mac-app wordt zo snel mogelijk beschikbaar gemaakt voor ChatGPT Plus-gebruikers. In de komende weken zou de app meer gebruikers moeten bereiken. Een Windows-versie staat ook gepland voor later in het jaar. Overigens: als we de laatste geruchten mogen geloven, dan wordt ChatGPT ook geïntegreerd in iOS 18.

Meer weten over AI en aanverwante zaken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor je wekelijke AI-update, gecombineerd met Apple-nieuwtjes.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!