Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

ChatGPT neemt iOS 18 over – deal met OpenAI is nabij

Auteur: Sven Lamers
0 reacties

Apple heeft grootse plannen voor iOS 18 dit jaar. Niet alleen krijgt het besturingssysteem een compleet nieuw design, er worden ook heel wat AI-functies ingebouwd. Hiervoor gaat het Apple een samenwerking aan met een ander bedrijf – en de deal is al bijna rond.

Lees verder na de advertentie

Meer nieuws over iOS 18? Dat ontvang je in je mailbox met onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AI en Apple: ChatGPT in iOS 18

Er zijn veel berichten verschenen dat Apple de aansluiting met de concurrentie heeft verloren in de race om kunstmatige intelligentie. Siri lijkt net zo slim als twaalf jaar geleden, terwijl Microsoft en Google AI-functies steeds dieper in hun eigen producten en apparaten integreren.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Microsoft ging al vroeg een samenwerking aan met OpenAI, de fabrikant van de bekende ChatGPT, en rust Windows, Office en de zoekmachine Bing uit met AI-functies. Ook Google integreert kunstmatige intelligentie in zijn eigen zoekmachine en het Android besturingssysteem met Bard en Gemini.

Volgens bijna alle geruchten wil Apple tijdens de WWDC een inhaalslag maken wat AI betreft – sommige Apple-managers hebben zelfs al duidelijke hints gegeven over de richting van het evenement. Een paar maanden geleden doken berichten op dat Apple in onderhandeling was met Google om bepaalde diensten van het bedrijf te integreren in Apple producten. Deze onderhandelingen worden momenteel voortgezet, maar er is nog geen contract getekend. Maar nu lijkt de daadwerkelijke partner gevonden.

OpenAI en Apple in vergevorderde onderhandelingen

OpenAI, de ontwikkelaar van ChatGPT, en Apple zijn volgens Bloomberg in vergevorderde onderhandelingen over de integratie van enkele functies in iOS 18. Helaas is niet bekend welke aspecten van OpenAI’s technologieën zullen worden opgenomen in de volgende generatie van Apple’s besturingssysteem. Als je het aan ons vraagt, dan gaan we ervan uit dat Apple de kennis en online database van ChatGPT gaat combineren met een eigen chatbot die lokaal op je iPhone draait. Op die manier heb je het beste van twee werelden: een grote hoeveelheid aan informatie mét respect voor je privacy als dat nodig is.

Apple AI iOS 18

Het is nog niet zeker of Apple de vruchten van de onderhandelingen aan het publiek zal presenteren tijdens WWDC volgende maand of de presentatie bewaart voor een latere datum – bijvoorbeeld voor exclusieve functies van de iPhone 16-serie.

Presentatie in juni, definitieve versie in de herfst

Apple geeft een eerste preview van iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 en visionOS 2 tijdens WWDC 2024 op 10 juni. Hoewel dit eigenlijk een evenement voor ontwikkelaars is, is de keynote op 10 juni vooral gericht op fans en eindgebruikers. Apple zal de definitieve versies van de nieuwe generaties besturingssystemen in de herfst lanceren voor iedereen, waarschijnlijk medio september.

Bron: Bloomberg