Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

ChatGPT-app voor Mac nu beschikbaar voor iedereen: hierom wil je ‘m

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties
ChatGPT Desktop

Benut je graag ChatGPT? Vanaf vandaag is het voor alle Mac-gebruikers nog eenvoudiger te gebruiken!

Lees verder na de advertentie

ChatGPT nu beschikbaar in Mac

Goed nieuws voor ChatGPT-gebruikers met een MacBook: vanaf vandaag is de ChatGPT-app gratis beschikbaar voor alle Mac-gebruikers. Met deze app kun je direct vanaf je desktop vragen stellen aan ChatGPT, wat het uploaden van bestanden of invoeren van teksten aanzienlijk eenvoudiger maakt. De app biedt ook een microfoonfunctie voor ‘echte’ spraakgesprekken met ChatGPT en een ingebouwde zoekfunctie waarmee je door eerdere gesprekken kunt bladeren. Daarnaast ondersteunt de app ook schermopnames van andere applicaties op je MacBook.

Beschikbaar voor macOS 14+ met Apple Silicon

Aanvankelijk was de app alleen beschikbaar voor ChatGPT Plus-abonnees, maar nu is deze toegankelijk voor iedereen. Let wel, de app is uitsluitend beschikbaar voor macOS 14+ met een Apple Silicon-chip (M1 of beter). Je kunt de ChatGPT-app downloaden op de website van OpenAI.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

ChatGPT op je Macbook gebruiken

De Mac-app maakt gebruik van het nieuwste taalmodel van OpenAI, GPT-4.0, en kan eenvoudig worden geopend door simpelweg op Option + Space te drukken. Hierdoor verschijnt de chatinterface waarin je je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van ChatGPT.

ChatGPT in iOS 18

ChatGPT zal binnenkort ook standaard geïntegreerd worden in de nieuwste Apple-producten. In iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia kunnen gebruikers complexe verzoeken via Siri naar ChatGPT doorsturen met behulp van de functie Apple Intelligence. Helaas is deze geavanceerde functie voorlopig nog niet beschikbaar in Europa, maar de verwachting is dat het in de nabije toekomst er wel nog gaat komen.