Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

CarKey: gebruik je iPhone straks als autosleutel!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
autosleutel


Lees verder na de advertentie

Ben je een groot deel van je leven tijd aan het zoeken naar je autosleutels? Binnenkort wordt het beter: dan kun je met je iPhone of Apple Watch je auto openen en starten.

carkey iphone autosleutel

iPhone als autosleutel: CarKey

Gisteren is de eerste bèta van iOS 13.4 uitgekomen en daarin zitten verwijzingen naar de nieuwe functie ‘CarKey’. Hiermee kun je je iPhone of Watch gebruiken om je auto te openen, te starten en op slot te doen. Je hebt dan wel een auto nodig die NFC-chips kan uitlezen. De functie werkt zelfs als de batterij van je iPhone of Apple Watch helemaal leeg is – je hebt er geen Face ID voor nodig. En via de app Apple Wallet kun je de ‘digitale sleutel’ delen met anderen, bijvoorbeeld je gezinsleden. Apple zou momenteel samenwerken met autofabrikanten om CarKey zo snel mogelijk te implementeren.

Car Connectivity Consortium

De nieuwe functie komt overigens niet totaal uit de lucht vallen. Het is inmiddels twee jaar geleden dat Apple lid is geworden van het Car Connectivity Consortium (CCC). Dit is een samenwerking tussen verschillende auto- en smartphonefabrikanten. Ze ontwikkelen connectiviteit-oplossingen, zodat je smartphone-functies kunt gebruiken in de auto. Overigens zijn er al auto’s die je kunt openen met een iPhone, maar die werken op dit moment nog allemaal met hun eigen systeem. Het is de bedoeling dat er een standaard gaat komen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: 9to5Mac