Terug naar CarKey: gebruik je iPhone straks als autosleutel!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

CarKey: gebruik je iPhone straks als autosleutel!

Door Laura Grootaarts6 februari 2020 14:022 min. leestijd0

Ben je een groot deel van je leven tijd aan het zoeken naar je autosleutels? Binnenkort wordt het beter: dan kun je met je iPhone of Apple Watch je auto openen en starten.

carkey iphone autosleutel

iPhone als autosleutel: CarKey

Gisteren is de eerste bèta van iOS 13.4 uitgekomen en daarin zitten verwijzingen naar de nieuwe functie ‘CarKey’. Hiermee kun je je iPhone of Watch gebruiken om je auto te openen, te starten en op slot te doen. Je hebt dan wel een auto nodig die NFC-chips kan uitlezen. De functie werkt zelfs als de batterij van je iPhone of Apple Watch helemaal leeg is – je hebt er geen Face ID voor nodig. En via de app Apple Wallet kun je de ‘digitale sleutel’ delen met anderen, bijvoorbeeld je gezinsleden. Apple zou momenteel samenwerken met autofabrikanten om CarKey zo snel mogelijk te implementeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Car Connectivity Consortium

De nieuwe functie komt overigens niet totaal uit de lucht vallen. Het is inmiddels twee jaar geleden dat Apple lid is geworden van het Car Connectivity Consortium (CCC). Dit is een samenwerking tussen verschillende auto- en smartphonefabrikanten. Ze ontwikkelen connectiviteit-oplossingen, zodat je smartphone-functies kunt gebruiken in de auto. Overigens zijn er al auto’s die je kunt openen met een iPhone, maar die werken op dit moment nog allemaal met hun eigen systeem. Het is de bedoeling dat er een standaard gaat komen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar