Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 13.4 komt eraan! Dit zijn 6 opvallende vernieuwingen

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
memoji stickers ios 13.4


Lees verder na de advertentie

Vorige week is iOS 13.3.1 verschenen en ondertussen werkt Apple stevig door aan weer de volgende versie van het besturingssysteem. Gisteren is de eerste bèta van iOS 13.4 gelanceerd het belooft een grote update te worden. De testversie laat zien dat de eerstvolgende update een aantal interessante nieuwe functies naar je iPhone (en iPad) brengt. Dit zijn de leukste!

1. Mappen delen in iCloud Drive

iCloud

Deze functie had al in de eerste versie van iOS 13 moeten zitten, maar Apple merkte dat er toen nog wat kinderziektes waren dus werd mappen delen in iCloud uitgesteld. Inmiddels zijn de problemen verholpen en na de update naar iOS 13.4 kun je complete mappen uit je iCloud Drive delen en samen bewerken. Op dit moment kan dat alleen nog met losse documenten.

2. Nieuwe memoji-stickers

Nieuw in iOS 13 waren de memoji-stickers – je houdt ervan of je haat ze. Goed nieuws voor de liefhebbers, want in iOS 13.4 vind je straks een flink aantal nieuwe stickers, waaronder een geschokt gezicht, iemand die achter een Mac zit en een sticker met confetti en een fluitje – misschien nog net op tijd voor carnaval?

3. Niet meer extra betalen voor Mac-versie app


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Sinds kort heeft Apple het voor ontwikkelaars mogelijk gemaakt om apps tegelijkertijd voor iOS als macOS te bouwen. Maar wilde je beide versies hebben? Dan moest je ze als consument los aanschaffen. Binnenkort krijg je met één aankoop beide versies. Lees ook ons artikel Binnenkort: koop een iPhone-app en krijg Mac-app gratis.

4. CarKey

Ook altijd op zoek naar je autosleutels? Binnenkort heb je ze misschien niet meer nodig. Volgens de code van de bèta kun je straks je auto openen en starten met je iPhone of Apple Watch. Je kunt deze ‘sleutel’ via Wallet ook delen met bijvoorbeeld gezinsleden. Apple zou momenteel met autofabrikanten samenwerken om de functie – CarKey genaamd – in te bouwen in iOS 13.4.

5. Sneltoetsen voor Foto’s op iPad

Gebruik je de iPad in combinatie met een fysiek toetsenbord? Dan kun je binnenkort in de app Foto’s gebruikmaken van een aantal handige nieuwe sneltoetsen. Die helpen je bijvoorbeeld om sneller door je foto’s te navigeren en ze te bewerken. Ook nieuw: de optie om zelf een functie toe te kennen aan specifieke toetsen op je toetsenbord.

6. Mail-knoppen verbeterd

Mail iOS 13.4

In iOS 13 had Apple een opvallende keuze gemaakt voor de knoppen in mail. De knoppen om een mail te verplaatsen en het vlaggetje om ze te markeren, waren verdwenen. De knoppen om een mail weg te gooien en om een mail te beantwoorden bleven over. Maar die zaten ongemakkelijk dicht op elkaar, waardoor mails massaal per ongeluk verwijderd werden. Straks is alles weer bij het oude.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwe iOS en ander Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Bron: MacRumors