Terug naar Je iPhone als autosleutel: Apple is ermee bezig!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je iPhone als autosleutel: Apple is ermee bezig!

Door Laura Grootaarts22 juni 2018 11:332 min. leestijd0

Ben je altijd op zoek naar je autosleutels? Maar zit je iPhone wél altijd zo ongeveer aan je hand vastgeplakt? Goed nieuws: binnenkort kun je je iPhone gebruiken als autosleutel.

autosleutel

Apple lid van Car Connectivity Consortium

Apple maakt sinds kort deel uit van het Car Connectivity Consortium (CCC). Dit is een samenwerking tussen verschillende auto- en smartphonefabrikanten. Ze ontwikkelen connectiviteit-oplossingen, zodat je smartphone-functies kunt gebruiken in de auto. Naast Apple zijn onder meer ook Audi, BMW, Samsung en LG aangesloten bij het CCC. Een van de projecten waar het CCC momenteel druk mee is, is Digital Key – oftewel, je iPhone of andere smartphone gebruiken als autosleutel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de NFC- en bluetooth-technologie die al in de iPhone aanwezig is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPhone autosleutel in 2019

Het idee van je iPhone als autosleutel is in principe niet nieuw. Merken als Audi en Volkswagen kunnen al met zo’n digitale sleutel uit de voeten. Het innovatieve zit hem in het feit dat er nu gezocht wordt naar een standaard. Op dit moment heeft ieder automerk zijn eigen systeem, dat wordt straks rechtgetrokken. De digitale sleutels werken dan met verschillende telefoons en verschillende voertuigen, het merk maakt niet meer uit. Klein nadeeltje? Als je deze ‘digitale sleutel’ kwijtraakt, wordt het natuurlijk echt een dure grap …

Volgens de website van het CCC moet de standaard begin volgend jaar worden vrijgegeven. Het zou dus zomaar kunnen dat de eerste functie van iOS 13 hiermee al bekend is!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar