Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Je iPhone als autosleutel: Apple is ermee bezig!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Car Connectivity Consortium


Lees verder na de advertentie

Ben je altijd op zoek naar je autosleutels? Maar zit je iPhone wél altijd zo ongeveer aan je hand vastgeplakt? Goed nieuws: binnenkort kun je je iPhone gebruiken als autosleutel.

autosleutel

Apple lid van Car Connectivity Consortium

Apple maakt sinds kort deel uit van het Car Connectivity Consortium (CCC). Dit is een samenwerking tussen verschillende auto- en smartphonefabrikanten. Ze ontwikkelen connectiviteit-oplossingen, zodat je smartphone-functies kunt gebruiken in de auto. Naast Apple zijn onder meer ook Audi, BMW, Samsung en LG aangesloten bij het CCC. Een van de projecten waar het CCC momenteel druk mee is, is Digital Key – oftewel, je iPhone of andere smartphone gebruiken als autosleutel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de NFC- en bluetooth-technologie die al in de iPhone aanwezig is.

iPhone autosleutel in 2019

Het idee van je iPhone als autosleutel is in principe niet nieuw. Merken als Audi en Volkswagen kunnen al met zo’n digitale sleutel uit de voeten. Het innovatieve zit hem in het feit dat er nu gezocht wordt naar een standaard. Op dit moment heeft ieder automerk zijn eigen systeem, dat wordt straks rechtgetrokken. De digitale sleutels werken dan met verschillende telefoons en verschillende voertuigen, het merk maakt niet meer uit. Klein nadeeltje? Als je deze ‘digitale sleutel’ kwijtraakt, wordt het natuurlijk echt een dure grap …


kooptip

Volgens de website van het CCC moet de standaard begin volgend jaar worden vrijgegeven. Het zou dus zomaar kunnen dat de eerste functie van iOS 13 hiermee al bekend is!