Terug naar Apple repareert voortaan ook iPhones zonder originele batterij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple repareert voortaan ook iPhones zonder originele batterij

Door Laura Grootaarts7 maart 2019 09:452 min. leestijd0

Apple heeft zijn reparatie-beleid versoepeld: tot nu toe werden iPhones zonder originele batterij niet gerepareerd. Maar sinds kort zijn ze minder streng geworden, zo blijkt uit een memo die in handen is gekomen van MacRumors.

batterij iPhone vervangen

Niet-originele accu is geen probleem meer

Je iPhone laten repareren door een andere partij dan Apple is vaak een stuk voordeliger. Maar had je een accu van een derde partij in je iPhone, dan kon je vervolgens niet meer terecht bij Apple voor een reparatie aan je telefoon. Zelfs niet als het probleem niks te maken had met de batterij. Maar daarin is nu verandering gekomen.

Zit er een niet-originele batterij in de iPhone? Dan is dat geen reden meer om jet toestel te weigeren, zo luidt de instructie die Apple Stores en geautoriseerde Apple Serviceproviders gekregen hebben. Zelfs als je een probleem hebt met de batterij, word je gewoon geholpen. De batterij in kwestie wordt dan vervangen door een originele Apple-batterij, en je betaalt daarvoor de gewone tarieven. Het nieuwe beleid is al van kracht sinds vorige week donderdag en geldt wereldwijd.

Andere onderdelen?

Voor het iPhone-scherm geldt hetzelfde als voor de batterij: ook hier gaat Apple sinds enkele jaren soepel mee om. Een niet-origineel scherm is geen belemmering. Apple doet nog altijd wel moeilijk als het gaat om andere onderdelen waar door derde partijen aan gesleuteld is. Denk aan de behuizing, het moederbord, de accu, de Lightning-aansluiting, koptelefoonaansluiting, de volumeknoppen, de aan-/uit-knop en de microfoon.

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar