Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple repareert voortaan ook iPhones zonder originele batterij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XS teardown


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zijn reparatie-beleid versoepeld: tot nu toe werden iPhones zonder originele batterij niet gerepareerd. Maar sinds kort zijn ze minder streng geworden, zo blijkt uit een memo die in handen is gekomen van MacRumors.

batterij iPhone vervangen

Niet-originele accu is geen probleem meer

Je iPhone laten repareren door een andere partij dan Apple is vaak een stuk voordeliger. Maar had je een accu van een derde partij in je iPhone, dan kon je vervolgens niet meer terecht bij Apple voor een reparatie aan je telefoon. Zelfs niet als het probleem niks te maken had met de batterij. Maar daarin is nu verandering gekomen.

Zit er een niet-originele batterij in de iPhone? Dan is dat geen reden meer om jet toestel te weigeren, zo luidt de instructie die Apple Stores en geautoriseerde Apple Serviceproviders gekregen hebben. Zelfs als je een probleem hebt met de batterij, word je gewoon geholpen. De batterij in kwestie wordt dan vervangen door een originele Apple-batterij, en je betaalt daarvoor de gewone tarieven. Het nieuwe beleid is al van kracht sinds vorige week donderdag en geldt wereldwijd.

Andere onderdelen?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Voor het iPhone-scherm geldt hetzelfde als voor de batterij: ook hier gaat Apple sinds enkele jaren soepel mee om. Een niet-origineel scherm is geen belemmering. Apple doet nog altijd wel moeilijk als het gaat om andere onderdelen waar door derde partijen aan gesleuteld is. Denk aan de behuizing, het moederbord, de accu, de Lightning-aansluiting, koptelefoonaansluiting, de volumeknoppen, de aan-/uit-knop en de microfoon.

[kieskeurig script=”https://www.kieskeurig.nl/widget/get?type=product_widget&products%5B0%5D=3545303&products%5B1%5D=8672936&products%5B2%5D=3519263&affId=000000000000000000012000000uNmbx&elementId=kieskeurig-widget-60986″]