Terug naar iPhone scherm kapot: repareren bij een Apple Store, of goedkope telefoonzaak?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone scherm kapot: repareren bij een Apple Store, of goedkope telefoonzaak?

Door Koen van Ekeren24 oktober 2017 14:292 min. leestijd1

Is je iPhone scherm kapot? Dan is waarschijnlijk niet alleen het scherm, maar ook je hart gebroken. Je staat dan voor een lastige keuze: je iPhone laten repareren bij een dure Apple Store, of een voordelige telefoonzaak. Dat er veel verschil zit tussen deze twee opties, maakt consumentenprogramma Radar duidelijk.

iPhone scherm Kapot

iPhone scherm kapot

Het is een nachtmerrie voor elke iPhone-bezitter: je laat je toestel uit je handen glippen, raapt hem op en ziet dat het scherm volledig aan diggelen is. Het is dan heel verleidelijk om je iPhone te laten repareren door een goedkope derde partij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Radar bracht de iPhone 6 en iPhone 5C – allebei met een verbrijzeld scherm – eerst naar een premium reseller van Apple: Amac. Daar kostte een reparatie voor beide toestellen 161,10 euro.

Bij een derde partij ben je in veel gevallen aanzienlijk goedkoper uit. De Phonedokter vroeg voor de vervanging van het iPhone 6-scherm 89 euro, terwijl het GSM Reparatie Centrum het scherm van de iPhone 5C wilde repareren voor 59 euro.

Apple-Store, of goedkope telefoonzaak?

Kijkend naar de verschillen in prijs ben je geneigd om voor de goedkopere optie te gaan, maar dat heeft een aantal nadelen. Allereerst zijn er verschillen in de kwaliteit van het scherm. Alleen Apple verkoopt originele iPhone-schermen. Andere zaken bieden een zogenoemde ‘A-kwaliteit-scherm’ aan.

Deze, niet-originele schermen zijn slechter van kwaliteit. Ze kunnen bijvoorbeeld slechter reageren op aanraking, zoals David Lemereis tegenover Kassa stelt. Maar er is meer: ook de kleuren, helderheid en scherpte van het scherm kunnen erdoor op achteruit gaan.

Daarnaast ben je na een reparatie die buiten Apple om is gedaan, de volledige garantie op je iPhone kwijt. Dus als bijvoorbeeld de camera van je iPhone niet meer functioneert en je het scherm ooit buiten Apple om hebt laten maken, weigert Apple deze te repareren.

Advies

Is je iPhone niet ouder dan twee jaar? Dan achten wij het verstandig om altijd te gaan voor een erkende installateur. Je iPhone krijgt dan een origineel scherm, waarbij je zeker weet dat je er kwaliteit voor terugkrijgt. Bovendien blijft je Apple-garantie behouden.

Pas wanneer je iPhone ouder dan twee jaar is – en je garantie dus verlopen is – is de plaatselijke telefoonboer het overwegen waard. Die keuze wordt gemakkelijker wanneer je iPhone ook niet meer de snelste is en je weet dat je toch binnen één jaar overstapt naar een nieuwer model.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jordy
Lezer
Jordy

Je blijft inderdaad je garantie behouden als hij jonger is dan twee jaar. Toch blijft het ontzettend duur om een scherm te laten vervangen door erkende Apple service providers. Je betaalt je letterlijk blauw. Dat zou niet moeten. Je hebt al flink betaald voor het toestel, dan mogen ze ook wat soepeler zijn wat de prijs betreft. Ik heb onlangs mijn scherm zelf vervangen op mijn iPhone 7 plus met en scherm van https://www.ikfixem.nl. Deze heeft al lang geen garantie meer, dus ik dacht waarom niet de kosten drukken en het zelf doen. Heb namelijk begrepen dat dit heel makkelijk… Lees meer »