Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone-batterij vervangen is duurder geworden

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
batterij iPhone vervangen


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de prijzen voor het vervangen van een iPhone-batterij per 1 januari 2019 voor een aantal modellen verhoogd. Toch ben je nog altijd voordeliger uit dan vóór 2018. In dit artikel lees je meer over de nieuwe tarieven.

Nieuwe tarieven iPhone batterij vervangen

Voor sommige iPhone-modellen verandert er helemaal niets, maar in andere gevallen kan de prijsstijging flink oplopen. Voor de iPhone X ben je maar liefst veertig euro meer kwijt dan in 2018. Hieronder zie je het complete overzicht van de tarieven.

Tarief 2018 Tarief 2019
iPhone X € 29 € 69
iPhone SE, iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) € 29 € 49
iPhone XS (Max),
iPhone XR
€ 69 € 69
Andere modellen € 89 € 89

Wat je je hierbij wel moet bedenken, is dat de verhoogde tarieven nog steeds behoorlijk schappelijk zijn. Het tarief van € 29 was een tijdelijke actie. Je bent nog altijd goedkoper uit dan voor 2018. Toen betaalde je voor accu-vervanging € 89.

Waarom is het tarief in 2019 hoger?

Eigenlijk moet je het andersom formuleren: waarom was het tarief in 2018 zo laag? Dat heeft alles te maken met een schandaal waar Apple dankzij zichzelf in verzeild raakte. Apple kwam eind 2017 in opspraak toen bleek dat ze de snelheid van iPhones terugdraaiden op het moment dat de accu verslechtert. Oudere batterijen kunnen niet goed omgaan met piekmomenten en dan wil het weleens gebeuren dat zo’n iPhone plotseling uitvalt bij een piekprestatie. Uit voorzorg draaide Apple de snelheid van deze toestellen terug – zonder dat ergens te melden.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Toen dit uitkwam, heeft Apple zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken en een aantal maatregelen genomen. Een daarvan was de drastische korting in 2018: die € 29 voor service aan de batterij is een gebaar van Apple – en zodoende ook alleen van toepassing op de getroffen modellen. Ook zijn er in iOS veel meer mogelijkheden ingebouwd om de status van je batterij te controleren en om te zien of de snelheid al dan niet is teruggeschroefd.

Moet ik mijn batterij laten repareren?

iOS 12 batterij

Je kunt de conditie van je iPhone controleren via ‘Instellingen>Batterij>Batterijconditie’. Als hier wordt aangegeven dat je batterij geen piekprestaties meer ondersteunt, is vervanging sowieso verstandig. Dat geldt ook als de maximumcapaciteit van de batterij ver teruggelopen is. Ter indicatie: is die lager dan 80%, dan vindt Apple dat reden om tot reparatie over te gaan.