Terug naar Apple Reality Pro in maart in productie – maar wanneer is de keynote?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Reality Pro in maart in productie – maar wanneer is de keynote?

Door Ward Edema9 november 2022 09:062 min. leestijd0

De Apple Reality Pro, Apple’s eerste AR/VR-bril, gaat in maart 2023 in productie. Maar wanneer kondigt Apple hem aan in een keynote?

Apple Virtual Reality

Apple Reality Pro

De Apple Reality Pro – zoals hij volgens de laatste geruchten gaat heten – is Apple’s eerste AR/VR-bril. Je kunt hem voor Augmented Reality én voor Virtual Reality kunt gebruiken. Bij AR laat de bril het beeld van de camera’s aan de buitenzijde zien, en voegt hier virtuele objecten aan toe. Dit is dus een aangepaste realiteit. Bij VR zit je helemaal in een virtuele wereld, en zie je de buitenwereld dus niet meer.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Er zijn al jaren berichten over Apple’s AR/VR-bril, maar begin 2023 lijkt hij er dan toch eindelijk te komen. Dit werd eerder al beweerd door Apple-analist Ming-Chi Kuo, maar wordt nu ook bevestigd door nieuwssite DigiTimes.

In maart in productie

Apple VR-bril

Volgens DigiTimes start de massaproductie van de Apple Reality Pro al in maart 2023. Dat betekent dat hij enkele maanden erna al in de winkels zou moeten liggen. Maar over de datum waarop Apple de headset aankondigt, zijn DigiTimes en Ming-Chi Kuo het niet eens.

Kuo beweert namelijk dat we al in januari 2023 een keynote krijgen over de Apple Reality Pro, en het bijbehorende besturingssysteem RealityOS. Dit zou niet ongebruikelijk zijn, want Apple deed zo’n vroege aankondiging ook eerder met grote nieuwe producten als de iPhone en Apple Watch. DigiTimes denkt echter dat Apple pas een aankondiging in april 2023 doet. Twee maanden óf vijf maanden geduld, dus!

Eerst voor professionals

De Apple Reality Pro is, zoals de naam al doet vermoeden, met name bedoeld voor professionals. Die kunnen de headset gebruiken voor taken binnen het bedrijfsleven, en voor het ontwikkelen van VR- en AR-software. De prijs zal daar ook naar zijn: naar verwachting kost de bril tussen de € 2500 en € 3500.

Of we nou een aankondiging in januari of in april krijgen: wij zitten er bij iCreate bovenop. Wil je het laatste nieuws, abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar