Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Reality Pro in maart in productie – maar wanneer is de keynote?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Virtual Reality


Lees verder na de advertentie

De Apple Reality Pro, Apple’s eerste AR/VR-bril, gaat in maart 2023 in productie. Maar wanneer kondigt Apple hem aan in een keynote?

Apple Reality Pro

De Apple Reality Pro – zoals hij volgens de laatste geruchten gaat heten – is Apple’s eerste AR/VR-bril. Je kunt hem voor Augmented Reality én voor Virtual Reality kunt gebruiken. Bij AR laat de bril het beeld van de camera’s aan de buitenzijde zien, en voegt hier virtuele objecten aan toe. Dit is dus een aangepaste realiteit. Bij VR zit je helemaal in een virtuele wereld, en zie je de buitenwereld dus niet meer.

Er zijn al jaren berichten over Apple’s AR/VR-bril, maar begin 2023 lijkt hij er dan toch eindelijk te komen. Dit werd eerder al beweerd door Apple-analist Ming-Chi Kuo, maar wordt nu ook bevestigd door nieuwssite DigiTimes.

In maart in productie

Apple VR-bril


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Volgens DigiTimes start de massaproductie van de Apple Reality Pro al in maart 2023. Dat betekent dat hij enkele maanden erna al in de winkels zou moeten liggen. Maar over de datum waarop Apple de headset aankondigt, zijn DigiTimes en Ming-Chi Kuo het niet eens.

Kuo beweert namelijk dat we al in januari 2023 een keynote krijgen over de Apple Reality Pro, en het bijbehorende besturingssysteem RealityOS. Dit zou niet ongebruikelijk zijn, want Apple deed zo’n vroege aankondiging ook eerder met grote nieuwe producten als de iPhone en Apple Watch. DigiTimes denkt echter dat Apple pas een aankondiging in april 2023 doet. Twee maanden óf vijf maanden geduld, dus!

Eerst voor professionals

De Apple Reality Pro is, zoals de naam al doet vermoeden, met name bedoeld voor professionals. Die kunnen de headset gebruiken voor taken binnen het bedrijfsleven, en voor het ontwikkelen van VR- en AR-software. De prijs zal daar ook naar zijn: naar verwachting kost de bril tussen de € 2500 en € 3500.

Of we nou een aankondiging in januari of in april krijgen: wij zitten er bij iCreate bovenop. Wil je het laatste nieuws, abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors