Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘realityOS’ gelekt: eerste Apple VR-bril nabij

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple VR-bril


Lees verder na de advertentie

In de App Store zijn voor het eerst verwijzingen gevonden naar ‘realityOS’, een nieuw besturingssysteem voor de eerste Apple VR-bril.

RealityOS

realityOS in de App Store

In de upload-logbestanden van de App Store – een soort moderne variant van het logboek – zijn door Twitter-gebruiker @renssies verwijzingen gevonden naar een nieuw besturingssysteem van Apple: ‘realityOS’.

Het gaat specifiek om de regel com.apple.platform.realityos, die precies dezelfde opbouw heeft als bij andere besturingssystemen van Apple, zoals com.apple.platform.watchos voor de Apple Watch.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Twitter-gebruiker @stroughtonsmith voegt hieraan toe dat de naam ‘realityOS’ vaker terugkomt in de code van de App Store. Hierdoor is de kans klein dat het om een foutje gaat.

Apps voor Apple VR-bril

Apple VR bril

Maar wat betekent deze stukjes code nou precies? Eigenlijk moet je het zo zien: Apple is de App Store aan het voorbereiden voor apps die voor realityOS gemaakt zijn.

Gezien de naam (en eerdere geruchten) is het aannemelijk dat realityOS het besturingssyteem wordt voor de langverwachte Virtual Reality-bril van Apple. Deze bril, die gezien de naam van realityOS waarschijnlijk ‘Apple Reality’ zal heten, krijgt volgens geruchten een eigen variant van de App Store met speciale VR-apps. Deze geruchten lijken nu dus te kloppen.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple VR-bril release

Er gaan al jaren geruchten rond over de eerste Apple VR-bril, maar de laatste maanden is de geruchtenmolen pas echt op gang gekomen. De verwachting is dat de headset al eind dit jaar uitkomt, met baanbrekende schermtechniek en een licht en comfortabel design.

Nu Apple actief de App Store aan het voorbereiden is op de komst van de Apple VR-bril, is het erg aannemelijk dat we de headset inderdaad al dit jaar gaan zien. Je leest meer over de Apple VR-bril in ons dossier over de Apple Reality.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de eerste Apple VR-bril? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Bron: 9to5mac