Terug naar ‘realityOS’ gelekt: eerste Apple VR-bril nabij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘realityOS’ gelekt: eerste Apple VR-bril nabij

Door Ward Edema9 februari 2022 11:572 min. leestijd0

In de App Store zijn voor het eerst verwijzingen gevonden naar ‘realityOS’, een nieuw besturingssysteem voor de eerste Apple VR-bril.

RealityOS

realityOS in de App Store

In de upload-logbestanden van de App Store – een soort moderne variant van het logboek – zijn door Twitter-gebruiker @renssies verwijzingen gevonden naar een nieuw besturingssysteem van Apple: ‘realityOS’.

Het gaat specifiek om de regel com.apple.platform.realityos, die precies dezelfde opbouw heeft als bij andere besturingssystemen van Apple, zoals com.apple.platform.watchos voor de Apple Watch.

Twitter-gebruiker @stroughtonsmith voegt hieraan toe dat de naam ‘realityOS’ vaker terugkomt in de code van de App Store. Hierdoor is de kans klein dat het om een foutje gaat.

Apps voor Apple VR-bril

Apple VR bril

Maar wat betekent deze stukjes code nou precies? Eigenlijk moet je het zo zien: Apple is de App Store aan het voorbereiden voor apps die voor realityOS gemaakt zijn.

Gezien de naam (en eerdere geruchten) is het aannemelijk dat realityOS het besturingssyteem wordt voor de langverwachte Virtual Reality-bril van Apple. Deze bril, die gezien de naam van realityOS waarschijnlijk ‘Apple Reality’ zal heten, krijgt volgens geruchten een eigen variant van de App Store met speciale VR-apps. Deze geruchten lijken nu dus te kloppen.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple VR-bril release

Er gaan al jaren geruchten rond over de eerste Apple VR-bril, maar de laatste maanden is de geruchtenmolen pas echt op gang gekomen. De verwachting is dat de headset al eind dit jaar uitkomt, met baanbrekende schermtechniek en een licht en comfortabel design.

Nu Apple actief de App Store aan het voorbereiden is op de komst van de Apple VR-bril, is het erg aannemelijk dat we de headset inderdaad al dit jaar gaan zien. Je leest meer over de Apple VR-bril in ons dossier over de Apple Reality.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de eerste Apple VR-bril? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Bron: 9to5mac

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar